SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandiliniz Kutlu Olsun..

A- A+ PAYLAŞ

Bu gece, rahmet dalgalarının başladığı üç aylarda inananların kurtuluşuna vesile olan Berat Kandili. Şaban ayının 15. gecesi olan bu mübarek günde af ve mağfiret için kalkan eller, beraata eriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayının müjdecisi olan bu gecenin, "Bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, bunalan ruhların Yüce Rabb'imizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısı" olduğunu belirtti. Bu gecede, inananların kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu, Berat Kandili'nin kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara geldiğini kaydetti. Hz. Muhammed'in af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili'nde Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelediğini vurguladı. Kur'an'daki "Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan, çok esirgeyendir." müjdesinin farkına vararak günah ve kusurlardan dolayı tövbe edilmesi gerektiğini ifade etti. Günümüzde, sadece ferdî ve ailevî mutluluğu değil, toplumsal hayatı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşayabilmeyi tehdit eden pek çok olumsuzluğun yaşandığını anlatan Diyanet Reisi, "Milletimizin kandil olarak adlandırdığı bu geceler, dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaratılış gayesini adeta unutup sonu gelmez emeller ve hevesler peşinde koca bir ömrü heba eden bizlere, özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, mübarek gecelerin Allah'a, kendimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlattığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkanı sağlar."

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Af ve mağfiret gecesi olan, manevi duyguların yoğunluk kazanarak feyz ve bereketin arttığı bu güzel gecede başta ailemiz, komşularımız, ülkemiz ve tüm insanlık için niyazda bulunarak kardeş olmanın, bir ve beraber olmanın önem ve gerekliliğini bir kez daha idrak edelim. Unutmayalım ki, dinimiz; sevme, hoşgörü, af ve yardımlaşma gibi değerlere önem veren eşsiz bir dindir.

Görev ve sorumlulukların bilincinde hem iyi bir vatandaş hem de iyi bir müslüman olarak dayanışma ve yardımlaşma içinde birlikte yaşamanın mutluluğuna ererek, doğruluk ve adaletin kalkınmayı getireceğini ve ak yarınlara beraberce ulaşacağımızı inşallah hep birlikte göreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Beraat kandilini en samimi duygularımla tebrik eder, hemşerilerimizin sağlık ve mutluluk içinde nice kandilleri idrak edebilmelerini yüce Allah’tan niyaz ederim."dedi.

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise mesajında şöyle dedi:

"Yüce Allah'ın sınırsız af,merhamet,yardım ve bereketine vesile olan,Ramazan ayının habercisi mübarek Berat kandiline erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.Bu tür gün ve geceler,dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af,mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması,birlik,beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır.Bu geceler,Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır.Bu mübarek gecemizi iyi değerlendirip her zaman açık bulunan tövbe kapısından geçip, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) 'Günahlarından tövbe edip, temizlenen kişi, adeta hiç günah işlememiş gibidir' müjdesine ulaşmak gerekecektir.Böyle önemli bir gecenin feyiz ve bereketinden faydalanabilmek için;hepimiz hayır işlerinde yarışmalı, dargın ve kırgın bulunduğumuz kişilerle barışmalı, kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçip tövbe etmeliyiz diyor,

Bu vesileyle, muhterem Malatyalı hemşehrilerimin Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyor, kandilin vatanımız, milletimiz, tüm İslam alemi ve bütün insanlık için huzur refah ve barışa vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayına ulaştığımızı bizlere bildiren, feyiz ve bereketin ifadesi olan Beraat Kandilini idrak etmenin sevinç mutluluğunu yaşıyoruz.

Beraat Kandili; Cenab-ı Hakk’ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelmekte olup, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz ve Rabbimize olan kulluk vazifesini yerine getirmemiz kendi hayrımıza olacaktır.

Bu vesileyle başta hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin mübarek Beraat Kandilini tebrik eder, insanlığın barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız