SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berber Muhabbetine Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Berberde yaptığı sohbet 442 gün ceza aldırdı. Malatyalı işadamı 2008 yılında AK Parti'nin kapatılma davasındaki kararla ilgili Antalya'daki bir berber dükkanında yaptığı konuşma yüzünden mahkemelik oldu. Yanında tıraş olan bir savcının iddiaları üzerine Anayasa Mahkemesi üyelerinin gıyabında hakaretten yargılandı, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya Adliyesi'nde görülen ilginç dava, Ali İhsal Gülseven'in berber dükkandaki konuşmalar sonrası başladı.

Malatyalı işadamı Ahmet Akyüz gıda ticaretiyle uğraşıyordu. Anayasa Mahkemesi'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılmasıyla ilgili kararını açıkladığı 30 Temmuz 2008 tarihinden bir gün sonra iş için Antalya'ya gitti.

Ahmet Akyüz sakal tıraşı olmak için bir berbere girdi. O sırada televizyonda Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili bir haber vardı. Bir taraftan sırasını bekledi, bir taraftan da haberle ilgili yorumlar yapmaya başladı.

İddiasına göre "11 adet şahıs, ülkenin ekonomik anlamda yakın geleceğini uçuruma atacaklardı, kıl payı kurtardık" dedi.

Bu sırada berberde tıraş olan Antalya Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir, Akyüz'den "şerefsiz" dediği iddiasıyla özür dilemesini istedi. Ancak Ahmet Akyüz özür dilemedi.

Bunun üzerine Savcı Özdemir nöbetçi savcıyı arayarak ihbarda bulundu, işadamı gözaltına alındı. Hakkında anayasa mahkemesi üyelerine gıyabında hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Mahkeme, davayı 5 Mayıs'ta karara bağladı ve Akyüz 442 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Akyüz kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız