SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berbere Pazar Günü Tatil

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:51:39
Berbere Pazar Günü Tatil
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da erkek berberlerin Pazar günü kapalı olacağı bildirildi. 

Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Toptaş, odaya kayıtlı erkek berber salonlarının yasal zorunluluktan ötürü 1 Ocak 2015’den itibaren pazar günleri kapalı olacağını bildirdi.

Oda binasında basına açıklamalarda bulunan Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Toptaş, odaya kayıtlı 420 erkek berber salonu olduğunu belirterek şunları dedi: 

“21 Ocak 2014’de toplanan seçimli genel kurulunda üyelerin desteğiyle göreve başladık, o günden bu güne önemli çalışmalara yürüttük. Göreve geldikten sonra odamızın öncelikli sorunlarından olan hafta tatili ve asgari ücret konusunda çalışmalara başladık. Hafta tatili konusunda ilin iki merkez ilçesi olan Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkanlığına gerekli müracaatlarımızı yaparak, ilgili birimlerle görüştük. Bu girişimler sonrası yasal zorunluluk olan hafta tatili uygulanması için ilgili belediyelerle mutabakat sağlandı. Çalışmalar sonrası 01 Ocak 2015’den sonra odamıza kayıtlı olan Erkek Berberleri yasal zorunluluk nedeniyle pazar günleri kapalı olacak. Anılan tarih ve sonrası odamıza kayıtlı Erkek Berber Salonları belediye başkanlıklarınca pazar tatili ruhsatı verilmeyecek. Haftalık tatili üzerine bayağı bir çalışma yürüttük, bu konu seçimde genel kurula sunuldu, salt çoğunluk sağlandı. Bunun akabinde ekibimizle yeniden imza toplamaya çıktık. 420 üyeden 412’si imza verdi, yani yüzde 98 çoğunluk sağlandı. Bu üyelerin talebidir.

Odamızın bir diğer sorunu olan asgari ücret tarifesinin uygulanması amacıyla tarafımıza gerekli denetimler yapılmış, asgari ücret tarifesine uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılmıştır. Yapılan bu uyarıların sonuçsuz kalması halinde asgari ücret tarifesine uymayan üye işyerleri hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Kayıt dışılık da bizim için önemli bir sorundu, bunun üzerine arkadaşlarla etkili çalışmalar sonucunda şehrimizde kayıt dışı çalışan erkek berber salonu kalmadı.”

Bu arada, Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın avukatı Nurettin Sert ise, yönetim kurulunun aldığı gerek asgari ücret gerekse de pazar tatili konusunda üyelere gerekli bildirimlerde bulunduklarını aktararak, alınan kararlara uymayanlar hakkında yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız