SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berberlerden 'Bizi Hedef Gösterdiler' Protestosu

0
Güncellendi - 2020-05-19 01:10:34
Berberlerden 'Bizi Hedef Gösterdiler' Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

 SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEM.. Malatya’da Sağlık İl Müdürlüğü’nün kentte 3 berberde korona virüs çıktığını açıklaması, kentteki kuaförleri ayaklandırdı. İşlerinin kesildiğini ifade eden berber ve kuaförler, kullanmadıkları malzemeleri yere atarak kendilerinin hedef gösterildiğini söylediler.

Geçtiğimiz günlerde Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’nin kentte yapılan korona testlerinde 3 berberin testinin pozitif çıkmasını açıklamasının ardından, berber ve kuaförler duruma tepki gösterdi. Pandemi sürecinde uzun süredir kapalı oldukların ve aldıkları yoğun tedbirlerle işyerlerini açtıklarını ifade eden kuaför ve güzellik merkezi işletmecileri, bu açıklamanın ardından işlerinin büyük kesintiye uğradığını söylediler.

Bu durumu protesto etmek için her mahalleden bir temsilcinin katıldığı eylemde kuaförler, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak kullanmadıkları malzemeleri yere attı. Burada kuaförler adına konuşan Erkan Aktaş, pandemi nedeniyle kalabalık bir eylem gerçekleştirmediklerini belirterek, “Yaklaşık bin 500 bayan ve erkek kuaförü, 6 bin çalışanı temsil ediyor. Tabi biz önce sağlıktan yanayız. Ama dünyanın ve Türkiye'nin hiç bir yerinde, bu hastalığa yakalanan, iyileşen, vefat eden hiç kimsenin mesleği hedef gösterilmedi. Bir tek il müdürümüz Recep Bentli, kuaförleri hedef gösterdi. Biz testlerimizi yaptırdık, sonuç negatif çıktı. Salonlarımızda bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik. Fakat müdürümüzün bizleri hedef gösterdiği için halk bizlere gelmekten korkar oldu. Maddi kaybı boş verin, umurumuzda değil ama akrabalarımız, arkadaşlarımız bile bizden kaçar oldu." dedi.

Berber ve kuaförlerin hedef tahtasına konduğu iddiasında bulunan Akdaş, “Bunca meslek dalı varken. neden kuaförler hedef tahtası yapıldı. Ve insanlar bize virüslü gibi bakar oldu. Ailemiz bizden kaçar oldu. Biz para için toplanmadık. Müdürümüzün bu yanlıştan dönmesi lazım, tek isteğimiz bu. Biz kuaför ve berberler olarak sağlık çalışanlarını alkışlarken, destek verirken, il müdürümüz neden bize hastalıklı damgası vurdu. Talimatı veren kim bunu açıklanmasını istiyoruz. Ve bu yanlıştan dönülsün. Biz hijyene uyuyoruz. Tek sıkıntımız bu.” İfadelerine yer verdi.

Eylemin ardından berber ve kuaförler daha sonra yere bıraktıkları malzemeleri toplayarak çöp kutusuna attı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • muharrem (3 yıl önce)
    neden hiç erkek kuaförü yok bunların hepsi bayan berberi:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç (3 yıl önce)
    Sağlık çalışanlarından sonra en yakın insanla temasta bulunan grup kuaförler ciddi bir risk grubunu oluşturuyor. Evet belki açılmaları biraz daha geciktirilebilirdi. Ancak halkı buraların risk taşıdığı konusunda uyarmak il sağlık müdürlüğünün görevidir. Ayrıca çokta art niyetli yaklaşmışlar il sağlık müdürü gerekli denetim yapıldı yada yapılıyor ve test sonucu pozitif çıkanlar çalıştırılmıyor demek istemiş olamazmı İlk günlerde acil ihtiyacı olan zaten gitmiştir sonrada azalmıştır müşterileri. Nasıl bir yoğunluk bekliyorlar merak ediyorum. Süreçten olumsuz etkilenen bir sürü meslek grubu var sırf kuaförlerin kazancı için uyarı yapılmasın mı Çok merak ediyorum bu şekilde isyan eden kaç tane küçük kuaför var o meslek odası izolasyon yöntemleri ile ilgili ne kadar eğitim vermiş öncesinde kuaförlerin yada eğitim almalarını sağlamış. Şahsım adına söyleyeyim asla gitmem şu süreçte ha bu arada yukarıda yapılan yorumlarda bahsi geçen konu var ilgili meslek odası yasaklı oldukları dönemlerde insanların evlerine gidip işlem yaptığı söylenen kuaförler için nasıl bir uygulama yapmış engel olabilmiş mi allah aşkına insanlar canlarıyla boğuşurken gecesini gündüzüne katıp çalışan insanların emeklerini boşa sayıp sanki çok önemli bir şey yapıyormuş gibi ortalığı bulandırmanın anlamı yok az kazanın bu dönemde
    0
    0
    Yanıtla
  • Berberde vüris yok müşterilerden bulaşmıştır mutlaka 2 aydır kapalıydı zaten?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Doğrusunu söylemek gerekirse berberlerde yasak geldi 1hafta sonra hepsi ya depoda ya evde milleti sağlıksız bir şekilde tras ettiler ben saitim bir makine ile 20kisi tras edildi kesin yayıldı bunlardan zaten düzgün denetleme de yoktu olsaydı polisi bile tras oluyo hangi polisi görsem ense jilet gibi saç kesilmiş kimse uymadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Berbere gittik pazartesi perşembe günü aradılar traş olduğunuz berber covid 19 teşhisi konuldu bizide karantinaya aldılar test yaptılar şükür negatif çıktı ama yinede insanın üzerinde tedirginlik var berberlerin de ekmek parası adanlara ne diyesin ama önceden yapılabilirdi tabiki de ama yine de risk işte müşterilerden bulaşma olanağı var berberlere kuaförlere özellikle devlet yardımda bulunsun yazık günah adamlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (3 yıl önce)
    Acaba bu grup 3kurusa sac,sakal kesen gariban berberler mi yoksa girdiginizde yuksek meblaglar birakilip cikilan yerler mi merak ettim.Su bir gercek artik insanlar restoran,kafe,spor salonu ve kuaforlere cekinerek gidecek.Bu surecte b u gruptaki insanlarin magduriyetinin cozumune bakmak gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • türk hekimi (3 yıl önce)
    Sağlık müdürü görevini yapmış helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle görevini yapmış.berberler kuaförler önce bi işyerlerine çeki düzen versin kapı önüne astıkları havlulari her gelen müşterinin yüzüne gözüne sürdü tras makinası bi öncekinin saç sakal kollarıyla tras ettiler bu böyle gitmezdi dur demek lazımdı berberler hijyenden bihaber.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    yayınlama ediöörr gerçekleri yazınca
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Allah var yaa.. Gelin başı, görümce başı vs diye bir tarayıp fönlemeye servet aldığınız günlerin acısı kolay çıkmaz. Bayan kuaförleri için konuşuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musa (3 yıl önce)
    Temsilci Erkan Bey sonuna kadar haklı. Şimdi AVM'ler de açıldı. AVM'de ki her bir mağazada 3-5 kişi çalışıyor. Orada çalışanlara bu test yapıldımı? Yapıldıysa sonuçları ne çıktı? Eğer pozitif sonuç varsa, niye AVM çalışanlarında da virüs var denilmiyor? Yoksa güç meselesi mi? Bu berberlerin dayısı mı yok? Bir mesleği hedef tahtası haine getirmek hiç doğru değil. İl müdürü, hem başta tedbir alma hem de günler sonra çık gel şu kadar pozitif vaka var de. Başta neredeydin. 2-3 gün önce yaptıraydın test öyle izin vereydiniz açılmasına. Ama nerde. Her işimiz ters ne yazık ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devran (3 yıl önce)
    Beyler sıkıntıyı kimse anlamıyor.bir berbere günde ortalama 10-15 müşteri geldi diyelim.bu müşterilerin birinde corona virüs varsa berbere bulaşır.dolayısıyla daha sonra gelen müşterilerede bir ihtimal virüs bulaşma riski bulunur.kuaför ve berber arkadaşlar mağdurmu evet ama sonuç odaklı düşünecek olursak.sağlıkla para alınır ama parayla sağlığınızı alamassınız.Lütfen biraz sağ duyulu olalım kimsede berberlere corona var demesine.berbere korona nasıl bulaştı diye sorgulasın.Allah herkesin yüzüne baksın yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • stay home (3 yıl önce)
    Bir sürü sağlık çalışanında corona çıktı insanlar hastanelere gitti. açıklanmaz neden açıklanmıyor açıklanır meden açıkladınız!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Kurum amirleri valiyle emniyet müdürü gibi il dışından atanmalı ,tedbirsizlik bitmez yoksa.kuzey çevreyolunun 18 yıldır sadece lafta kalması buna en büyük örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)Malatya44 isimli kullanıcı yorumuna
    Orası rant hikayesinden yapılnadı bilmeyenmi var o diyor benim güzergah o diyor benim güzergahtan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Aşı çıkmayana kadar ben gidip traş olmam Allah muhafaza
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Berber arkadaşlar aşırı ve gereksiz alınganlık yapmışlar. Sağlık bakanlığı hergün birçok meslek grubu için uyarıda bulunuyor en baştadada sağlıklı çalışanlarına uyarıda bulunuyor kimse küsüyor ağlamıyor. Ama ne hikmetse malatya daki berberler emri kimden alıyorlarsa. herhalde aldıkları ciddi eğitim bu denli gereksiz eylem yaptırıyor. Çok kazanan patronlar mı işçiler mi. Kafanıza akıl koyun. Malatya'daki hangi kurumda prof var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Kuaför ve berberler corona salgını için kritik yerlerdir. Ama il sağlık müdürlüğü, yani yetkili idare cuma gününden bu arkadaşları tarayıp test yapabilirlerdi. Ama adamlar 2 gün berberlik yaptı, sonra test sonuçları geldi. Ne kadar sorumsuzluk hıç mi akıl edemediniz, berberler açılmadan 3 gün önce test yapmayı? Yazık Malatya'ya bu kadar basit ihmaller, ve kimseden teki yok!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı vatandaş (3 yıl önce)Malatyasız isimli kullanıcı yorumuna
    Yani bütün olay bu daha önce yapılmalı. Olay olmuş ondan sonra önlem almış. Yangın bitmiş itfaiye çağırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım berber müşteriden virüsü almış olamaz mı? Herkes herşeyi biliyor maşallah
    0
    0
    Yanıtla