SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berberlere Yeni Başkan

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:20
Berberlere Yeni Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulunda başkanlığa Ramazan Toptaş seçildi. 

Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurul da mevcut başkan Nedim Ekici ila Ramazan Toptaş aday oldular. Genel Kurulu Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları ve oda üyeleri katıldılar.

MESOB Başkanı Şevket Keskin genel kurulda bir berberlerin işyeri camlarına fiyat tarifesi asması karşısında çözüm bulunmasını istemesi üzerine yaptığı konuşmada, “Acı bir tablo, bu acı tabloyu biz kendimiz yaratıyoruz. Biz kendimiz yapıyoruz. Ben bir çok arkadaşımızı işyerlerine giderek uyardım. Gelin fiyatta rekabet etmeyin, gelin hizmette rekabet edin. Bu bütün meslek dalları için aynıdır” diyerek herkesin verilen fiyat rayicine uymasını istedi.

Pazar Ruhsatları içinde tepki gösteren Keskin, “Kocaman bir marketi getirip 600 TL Pazar ruhsatı koyacaksınız, çıkacaksınız Beydağı’nın başındaki bir berbere de 600 TL getireceksiniz. Böyle bir sistem, böyle bir düzen olur mu? Bakkal’a da getireceksiniz, Koç’a da getireceksiniz. Siz esnafı kapatıp, Pazar günleri vatandaşı zenginlere ve marketlere yönlendirmek istiyorsunuz. Yarın marketlerin içerisinde berber dükkanı, kuaför dükkanı açılacak ama benim şehir içindeki esnafım açamayacak. Benim esnafım bir yıl boyunca Pazar günleri bir yıl boyuncu 600 TL kazanamaz. Büyük marketler Pazar günleri 20-30 milyon TL ciro çekiyor, benim esnafım Pazar günleri 10 lira, 15 lira kazanıyor. Allahtan korkmuyormusunuz ki 600 TL Pazar ruhsatı istiyorsunuz. Açık söylüyorum hangi parti olursa olsun, iyi olduğu zaman partileri desteklerim, başımla gözüm üzerime, esnafa yaptıkları hizmet için övgüyle bahsederim, ama eğer esnafıma dokunacak olursa hangi parti olursa olsun karşısında sonuna kadar mücadele ederim. Hep birlikte olacağız. Pazar ruhsatları için sonuna kadar mücadele edeceğim. Olmazsa hiç biriniz Pazar ruhsatı almayın. Kimin göbeği atıyorsa gelsin bizim dükkanları kapatsın. Hodri meydan. Açık söylüyorum. Seçim zamanı çıkacaksınız, esnaf ve sanatkar toplumun omurga kemiğidir, bel direğidir, temel taşıdır, çimentosudur diyeceksiniz, seçimler bittikten sonra esnafı bir kenara atacaksınız, Yok arkadaş böyle olmaz” dedi.

Genel kurulda oda başkan adayları katılımcıları selamlayarak seçimlerin hayırlı olmasını dilediler. Başkan adayları birlikte oy kullandılar.

Yapılan genel kurulda toplam 507 oy kullanılırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Mevcut başkan Nedim Ekici 230 oy alırken, Ramazan Toptaş ise 275 oy aldı.

Ramazan Toptaş başkanlığındaki Malatya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetim kuruluna Serap Bilgili, Hasan Basri Atakay, Murat Yaşılak, Mehmet Aslan, Hacı Aşan ve Rıfat Kaya seçildiler. Denetim Kurulu’na da Mehmet Fırat, Ayfer Akdaş ve Ahmet Güler seçildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız