SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berfo Ana Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:13
Berfo Ana Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Mide kanseri ve yaşlılığa bağlı nedenlerle önceki gün İstanbul'da vefat eden Berfo Kırbayır'ın cenazesi, Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu köyünde toprağa verildi.

13 Eylül 1980'de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ve kayıp yakınlarının ''sembolü'' olan, ''Berfo Ana'' olarak tanınan 105 yaşındaki Berfo Kırbayır'ın cenazesi, Göle Merkez Kubilaybey Camisi'ne getirildi. 

Burada düzenlenen törene, Berfo Kırbayır'ın oğlu Mikail Kırbayır, kızları Yıldız Çam, Filiz Batmaz ve Fatma Gülmez, damadı Necmi Gülmez, akrabaları, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve ''Cumartesi Anneleri'' olarak bilinen kayıp yakınları ile vatandaşlar katıldı. 

Kırbayır için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Kırbayır'ın tabutu, törene katılanlar tarafından omuzlara alınarak, cenaze aracına konuldu. Cemil ve Berfo Kırbayır'ın fotoğraflarını taşıyan bazı vatandaşlar, ''Berfo Ana, söz sana Cemil'i bulacağız'' diye slogan attı. 

Berfo Kırbayır'ın cenazesi, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Okçu köyünde Cemil Kırbayır adına yapılan kültürevinin önüne getirildi. Burada yapılan konuşmaların ardından, Berfo Kırbayır'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. 

Bu arada, Berfo Kırbayır'ın mezarının yanına, 13 Eylül 1980'de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır için mezar kazıldı. Törene katılanlar, bu mezara da karanfiller bırakarak, ''Cemil'in kemiklerini bulup onu da buraya defnedeceğiz'' ifadelerini kullandı. Cemil Kırbayır için açılan mezar, kapatılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız