SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beritan ve Kahraman Doktorlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:25
Beritan ve Kahraman Doktorlar
A- A+ PAYLAŞ

* İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulacak olan Karaciğer Nakil Hastanesi’nin temeli Kalkınma Bakanı ve AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın da katılımı ile Perşembe günü törenle atıldı. 

* İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in ev sahipliğini yaptığı törene Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve M. Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz,  AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP İl Başkan Yardımcıları Selim Çağlar ve Murat Turgut, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, MEV Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Taçyıldız, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özcan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

* Törene AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin katılmadı. Bu milletvekillerinden Çalık ve Şahin'in Malatya'da bulunmalarına rağmen törene katılmamaları, rektörlük seçiminde mevcut rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in karşısında aday olan Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ı desteklemelerinin ardından, üniversite yönetimiyle "karşılıklı olarak" iletişimin kopmasından kaynaklandığı değerlendiriliyor. Çalık ve Şahin, bakanın üniversiteden sonraki programlarına katıldılar.

* Mustafa Şahin ve Öznur Çalık'ın destekledikleri rektör adayının seçimi kaybetmesinden sonra, üniversite ile ilişkilerini adeta  'Kan davası' statüsünde sürdürmesi kamuoyunda eleştiriliyor. Malatya'daki yatırımlar konusunda ciddi destekler sunan bir bakanın "üniversite odaklı bir program" için Malatya'ya gelişinin, üniversite bölümünü yok sayan iktidar partisinin söz konusu ikilisinin bu tutumu taşralı politikacı hastalığı olarak nitelendiriliyor. Özellikle eşi ile birlikte gelen bir bakanın, partisinin o ildeki kadın milletvekili tarafından karşılanmaması, Malatya imajı açısından da olumsuz olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Bakan Yılmaz'ın eşinin tören sırasında Mustafa Şahin'in eşi ile telefonla temas kurması da gösteriyor ki, aralarında bir hukuk bulunuyor. Böyle bir hukuka rağmen 'üniversitede seçimi kaybetme'nin yarattığı öfkeyle bakanı ve eşini karşılamama "anlaşılamaz" olarak değerlendiriliyor.

* İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in törende verdiği bilgiye göre, gelecek yıl Haziran ayında hizmete girmesi planlanan hastane 150 yatak kapasiteli olacak. Hastane bünyesindeki ameliyathane sayısının ise 12 olduğu belirtildi. 

* TÖTM Karaciğer Nakil Hastanesi projesi bir yıl önce İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, AKP Malatya Milletvekili M. Mücahit Fındıklı ve Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından sunuldu ve destek istendi. 

* Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz projeye “Bu sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin projesi olacak. İftihar edilecek bir proje” dedi ve projenin gerçekleşmesi için tam destek verdi. Bakan Yılmaz, bu kapsamda teknolojik donanımı ile birlikte 50 milyon TL’ye mal olacağı açıklanan hastanenin 2013 ödeneği olarak 15 milyon TL’nin ilgili yerlere aktarılmasını sağladı. 

* Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Vasip Şahin ve AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Malatya’daki projelere ödenek çıkarmak konusunda son derece cömert davrandığını, kendisine iletilen ya da sunumu yapılan projelerin hayata geçirilmesi konusunda büyük destek verdiğini belirterek Bakan Yılmaz’a minnettarlıklarını ilettiler. 

* Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Fatma Zehra Yılmaz da katıldı. Bakan Yılmaz’ın eşine Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin eşi Esra Tüfenkçi refakat etti. Bu arada, Bakan Yılmaz’ın eşi törene katılmayan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in eşi ile telefonla temas kurdu. 

* Törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz uluslar arası arenada rekabetin artık fiziki koşullarla değil nitelikli insan gücü ile yapıldığına dikkat çekerek, Turgut Özal Tıp Merkezi’ni karaciğer nakli konusunda bir dünya markasına dönüştüren Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibine teşekkür etti ve İnönü Üniversitesi’nin bu anlamda Türkiye’deki üniversiteler arasında fark yaratmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. 

* Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında, üniversite başlığı dışında yerel yönetimlerin çağdaş şehircilik kriterlerine de değindi. Yılmaz’ın konuşmasının bu bölümü “Yaşanabilir bir şehir nasıl olmalı ve nasıl yönetilmelidir?” sorusuna verdiği cevaplar bağlamında, yerel yöneticilere ders niteliğindeydi. 

* AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, konuşmasını bütün Malatya Milletvekilleri adına yaptığını söyledi. Fındıklı, törene katılan bir diğer AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün İnönü Üniversitesi’nin gelişmesi ve yeni atılımlarının desteklenmesi konusunda büyük emekler verdiğine dikkat çekerek “Ömer Faruk beyin bugünkü törene yetişmesi sürpriz oldu. Çünkü Sayın başbakanımızın talimatı ile Gümülcine’de bir dizi temas gerçekleştirdi ve bazı toplantılara katıldı. O nedenle bu törene yetişmesi çok zordu. Fakat o böylesine önemli bir törende bulunmak için şartlarını zorladı ve bugün aramıza katılarak bizi mutlu etti” dedi. 

* Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Bakan Cevdet Yılmaz’a TÖTM Karaciğer Nakli Merkezi’nin öyküsünü, çalışmalarını ve istatistiksel verilerini ve bundan sonraki hedeflerini açıklayan bir dosya sundu. Prof. Dr. Yılmaz, dosyayı Bakan Yılmaz’a verirken, Türkiye’de karaciğer nakli konusunda yayımlanan bilimsel makalelerin % 40’ının İnönü Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları tarafından kaleme alındığını kaydetti. 

* Törende Bakan Cevdet Yılmaz’a bir de sürpriz vardı. İnönü Üniversitesi’nde Karaciğer Nakli Merkezi’nde tedavi gören ve aralarında bir Suriyeli çocuğun da olduğu 5 çocuk ebeveyn ve hastabakıcıları ile birlikte tören alanına gelerek Bakan Cevdet Yılmaz’a çiçek sundu. Prof. Dr. Sezai Yılmaz’dan çocukların hastalık öykülerini dinleyen Bakan Yılmaz’ın özellikle, annesinden karaciğer nakli yapılarak tedavi edilen Şanlıurfalı Beritan’ın hikâyesini dinlerken duygulandığı gözlemlendi. Şanlıurfalı Beritan ile yakından ilgilenen Cevdet Yılmaz, ‘Allah acil şifalar versin. Bir an önce sağlığına kavuşmanı diliyorum’ dedi. Bakan Yılmaz Beritan’ın çiçeğini alırken, ‘Çok duygulandırıcı bir manzara. Ama burada asıl kahramanlar bizim doktorlarımızdır. Onlara teşekkür ediyorum’ dedi. 

* Prof. Dr. Cemil Çelik, konuşmasında, Karaciğer Nakil Hastanesi’nin hizmete girmesi ile birlikte, Güney Kore-Seul’deki karaciğer nakil merkezini geçerek bu alanda dünya birinciliğini ele geçirmeyi, bu anlamda yılda 500 karaciğer nakli yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Rektör Çelik, gelecek yıl ise 100 yataklı Onkoloji Hastanesi kuracaklarını açıkladı. 

* Törenin açık havada yapılması nedeniyle bazı konukların sıcaklardan etkilendiği gözlemlendi. Bu konuklardan Belediye Başkanı Ahmet Çakır tören sırasında ceketini çıkardı ve bir süre protokol sıralarından ayrılarak gölgelik bir noktada oturmayı tercih etti. 

* Tören, TÖTM Karaciğer Nakil Hastanesi inşaatının temel atma töreni için kurulan platformda butona basılarak temele ilk betonun dökülmesi ile sona erdi. 

* MEV yönetim Kurulu Üyesi, işadamı Şaban Taçyıldız’ın törenden sonra makam otomobiline binen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın kulağına eğilerek bir şeyler söylediği gözlendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız