SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berkin Elvan İçin Yürüdüler

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:49
Berkin Elvan İçin Yürüdüler
A- A+ PAYLAŞ

Demokratik kitle örgütleri tarafından da akşam saatlerinde, Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulan ve 269 günlük komanın ardından dün ölen Berkin Elvan için bir yürüyüş düzenlendi. Demokratik kitle örgütlerinin gerçekleştirdikleri yürüyüşe geniş katılım olurken, bazı siyasi partilerin başkan ve yöneticileri de destek verdi.

İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde toplanan , bazılarının ellerinde de meşaleler bulunan yaklaşık 3 bin kişilik grup  Soykan Parkı Meydanı’na kadar yürüdüler. Burada grup  kalabalık olması nedeniyle meydanın yanı sıra  caddesinde yarısını doldurdu, trafik de bir süre aksadı. 

Grup sık sık slogan atarak  AKP ile Berkin Elvan’ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla polis aleyhine slogan attı. Bu sırada 20 kişilik bir grup eski belediye meydanı  trafik ışıklarının bulunduğu bölgede gösteri yapan gruba yönelik olarak ‘Polise uzanan eller kırılsın’, ‘Ya Allah Bismillah’ sloganı atınca kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. Polis 20 kişilik grubu olay yerinden uzaklaştırırken,  eylemdeki grubu da  demokratik kitle örgütlerinin yetkilileri yatıştırdı.

Basın açıklamasının ardından grup, geldikleri gibi  Kız Meslek Lisesi önüne kadar yürüdü ve buradan da dağıldı. Kalabalık bir grup  Milli Egemenlik Caddesinden Paşaköşkü Mahallesi güzergahına kadar yürüyüşe geçtiler.

Eylem sırasında, polis amirleri de polislere sık sık gruptakilerle ağız münakaşasına ve tartışmaya girilmemesi konusunda anons yaptılar.

Dershaneden taş atıldı

Bu arada, göstericilerin toplandığı Yeni Cami Meydanı'na yakın bir dershanenin terasına toplanan öğrencilerden biri göstericilere taş attı. Durumu fark eden polis hemen dersahaneye çıkarak öğrencileri binadan çıkardı ve göstericilerden uzaklaştırdı. Polis dershaneyi de kapatarak olası bir çatışmayı önledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız