SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berlin Duvarı'na ilk Tuğla...

A- A+ PAYLAŞ
Berlin Duvarı'na ilk tuğla bundan tam 50 yıl önce kondu. Doğudan batıya geçmeye çalışırken hayatını kaybedenler bugün Berlin’de düzenlenen törenlerle anıldı.
Berlin Duvarı 50 yıl önce 13 Ağustos'ta yapılmaya başlanmıştı.
 
Duvar, sadece Berlin'i değil, Almanya'yı doğu ve batı diye bölmüş, aileleri arkadaşları birbirinden ayırmıştı.
 
Yıkıldığı tarihe kadar Komünist doğudan, batıya geçmeye çalışan 130'dan fazla kişi vurularak öldürülmüştü.
 
Duvarın inşa edilmeye başlamasının yıldönümünde, özgürlüğe kaçarken yaşamlarını yitirenler anıldı Berlin'de.
 
Anma anıtının önü törenlerin merkeziydi. Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Başbakan Angela Merkel'in de katıldığı törende, çanlar çaldı saygı duruşunda bulunuldu.
 
Soğuk savaşın sembolü kabul edilen duvar 13 Ağustos 1961'de inşa edilmeye başlanmıştı.
 
Berlin'de 13 Ağustos sabahı uyananlar işlerine ve okullarına gitmek için yola çıktıklarında karşılarında tel örgüleri, silahlı Doğu Alman askerlerini ve tuğlalarla yükselen duvarı görmüştü.
 
28 yıl ayakta kalan Berlin Duvarı, iki Almanya'nın birleşmesiyle 9 kasım 1989 tarihinde yıkılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız