SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bertaraf Edecek Durumdayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından düzenlenen Halk Günü’ne katılan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, gündeme dair açıklamalar yaptı.

AKP Malatya İl Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen Halk Günü öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuştu. Türkiye’deki huzur ve güven ile ilerlemeden rahatsızlık duyanların Gezi Parkı’ndaki birkaç ağacın yer değiştirilecek olmasını bahane ederek sokaklara döküldüklerini söyleyen milletvekili Şahin, “Birileri hep eylemlerin yanında yer alıyor. Yok baz istasyonu eylemi yapılıyor oradalar. Gezi Parkı eylemi yapılıyor, oradalar. Biz ise, yaraları kaşıma yerine merhem oluyoruz ” dedi.

Hükümetin attığı demokratik adımlardan da söz eden Şahin, “Bugün gözaltında olanlara elektrik verme ve Filistin askısına asma gibi işkencelere maruz kalanlar var mı? Varsa karşımıza çıksın” diye konuştu.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, “Hükümete ve devlete karşı isyan bayrağı açmaya çalışıyorlar” diyen Milletvekili Şahin, “Tehlikeli adım atıyorlar. Bir vakıf başkanı çıkmış, bu bir isyandır diyor. Vatandaşlarımız, ucu dışarıda olan zümrenin kötü emellerine alet olmayacaktır. Allah’ın izniyle birlik ve beraberlikle bunları da bertaraf edecek durumdayız. Geçmişte nasıl ters yüz ettiysek, bu dönemde de ters yüz etmenin gayreti içinde olduk” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm ile yapılan konutlarla ilgili de konuşan Mustafa Şahin, “TOKİ, 725 milyon lira, eski rakamla 725 trilyon liralık konut yapmış. Kentsel dönüşümle ilgili sırf 3 bin 634 konutu bitirmişiz. 4 bin 1 adet de konut devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Biz hizmet yapıyoruz, onlar eylem yapıp laf üretiyorlar” diyen Mustafa Şahin, “Darbecileri devreye koyarak, halkın ipotek koyan zümreyi bertaraf etmek zorundayız” uyarısını yaptı.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise hükümetin demokratikleşme yolunda, olağan üstü halin kaldırılması, Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin kaldırılması, 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanunun düzenlenmesi, dernekler kanunun düzenlenmesine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının üstün hale getirilmesine kadar birçok adımlar attığını hatırlatarak, sandıkta da gerekli desteği alan AKP iktidarından rahatsız olanların bahaneler ile iktidarlarını yıpratmaya çalıştıklarını, ancak bu konuda muvaffak olamayacaklarını söyledi.

İktidarların eylemlerle değil, seçimle değiştirebileceğini kaydeden Tüfenkçi, “Vatandaş hükümetin icraatlarını beğenmiyorsa sandıkta hesabına sorar bir daha iktidar yapmaz. Beğeniyorsa ve yola devam der. İktidarlar sokak hareketleri ile değil, sandıkta değiştirilir” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız