SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bertaraf Projesi AB Desteğinde

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Katı Atık Bertaraf Projesi'nin Avrupa Birliği destek projesi içerisine alındığı bildirildi.

Malatya Valiliği salonunda düzenlenen ve Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden oluşan Doğu İlleri Kalkınma Birliği (DOKAB) üyelerinin yer aldığı toplantıda, DOKAB Program Uygulama Birimi Personeli Sonay Şahin, DOKB projeleriyle ilgili bilgi aktardı.

Bingöl ilinden sonra Malatya Katı Atık Bertaraf Projesi'nin Avrupa Birliği destek projesi içerisine alındığını bildiren Sonay Şahin, "Bu önceliklendirme çalışması içinde TRB1 bölgesinden 'Malatya Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi' yer almaktadır. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Türkiye-Avrupa Birliği Mali İşbirliği kapsamında 'AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi' başlıklı bir hibe programı yürütmektedir. Bu program IPA çerçevesinde 2007 Programına dahil edilmiştir. Söz konusu bu projenin genel amacı; Avrupa Birliğinin dayandığı değerler, işlevi ve politikaları ile birlikte Türk tarihi ve kültürü de dahil olmak üzere Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'nin daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede de gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını mümkün kılmaktır. 4.2 Milyon Avro tutarında olan bu program; işbirliği, ortaklıkların desteklenmesini ve Kültür ve Sanat, Tarım-Balıkçılık konularında Türk sivil toplum kuruluşları ile AB'deki benzer örgütler arasındaki diyalogun geliştirilmesini kapsamaktadır. Söz konusu Program küçük ölçekli hibe fırsatları sunan Mikro Hibe Programı aracılığıyla tüm Türkiye'deki küçük ve yerel düzeydeki sivil toplum örgütlerine mali yardım sağlamayı da amaçlamaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız