SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beş Yıldızlı Servis'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Mehmet Aslan, total alanı ile Türkiye’deki üniversite hastaneleri arasında ilk sıralarda bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde daha pahalı olan üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilebilmesi için ekonomik desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

BEŞ YILDIZLI SERVİS..
Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisinde bulunan 11 oda, hayırseverlerin katkısıyla yeniden düzenlenerek hizmete girdi.

Kardiyoloji servisindeki odaların hizmete girmesi nedeniyle hastanede düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, TÖTM Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, TÖTM Başhekim Yardımcısı Mehmet Aslan, Rektör Yardımcısı İlhan İçen ve odaların tefrişatına katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, sağlıkta verilen kaliteli hizmete yakışır hasta odaları yapmak amacıyla bundan böyle tüm servislerdeki hasta odalarının yenileneceğini söyledi. Ramazan Özdemir, "beş yıldızlı hasta odaları" için katkı sunan bütün hayırseverlere de teşekkür etti.

“SAĞLIK HİZMETLERİNDE ZARAR EDİYORUZ”
Törende konuşan Başhekim Yardımcısı Mehmet Aslan, toplam alanı, 950 yatağı, 20 ameliyathanesi ve 12 bölümden oluşan 147 yoğun bakım yatağı ile Türkiye’deki üniversite hastaneleri arasında 9. sırada bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde büyük fedakarlıklarla üçüncü basamak sağlık hizmetleri verildiğini söyleyerek “Verilen bu üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde ciddi boyutta zarar edilebilmektedir” dedi.

Sağlık hizmetlerinin aksamaması adına büyük fedakarlık yapıldığını söyleyen Başhekim Yardımcısı Aslan, “Bizler bütün bu zorluklara rağmen hastane yatırımlarına devam etmekte, yeni birimler açmakta, kapasitemizi arttırmanın yollarını aramaktayız. İnme merkezi, hematoloji merkezi, kemoterapi merkezi, yanık tedavi merkezi, kemik iliği ünitesi, çocuk cerrahisi, yeni doğan ünitesi, çocuk psikiyatrisi, pediatri ünitesi ve girişimsel pediatri ünitesinin kapasitesini arttırarak hizmet vermek için çalışıyoruz. Hastanemizde özellikli işler yapıldığını zaten biliyorsunuz. Karaciğer nakillerinde sayılı merkezlerden biriyiz. Böbrek, kornea gibi özellikli işlemler hastanemizde yapılmaktadır. Dahiliye, çocuk cerrahisi ve diğer dahili cerrahi branşlarda üçüncü basamak sağlık hizmet vermekteyiz. Girişimsel radyoloji konusunda Türkiye’de yine önemli merkezlerden biriyiz. Tabi bu çalışmalarımızın bir kısmında bahsettim. Bütün bu süreçlerin gerçekleşmesi için kaynak temin etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla hastanedeki sistemin işlemesi, ihtiyaçların giderilmesi, üçüncü basama sağlık hizmeti verdiğimiz için devletin ödemelerinin sınırlı olmasından dolayı bir takım hastane yatırımlarının hastane döner sermayesi ile sağlanması mümkün değildir. Bu durumda hastanede verilen üst düzey sağlık hizmetlerinin aksamaması için ekonomik desteklere ihtiyaç vardır’ diye konuştu.

DOKU UYUŞMAZLIĞI YOKSA…
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de, 35 yaşında olan İnönü Üniversitesi’nin ilk kez 35. yaşında Malatyalı yardımseverlerin desteğine mazhar olduğu iddiasında bulundu.

Önümüzdeki günlerde Kayısı Festivali’nde AVM’yi yaptıran Malatyalı işadamlarının ilahiyat fakültesinin temelini atacağını, Malatyalı iş adamları tarafından Akçadağ, Darende, Hekimhan ve Kale’ye meslek yüksek okulu yaptırılacağını belirten Rektör Çelik, iş adamları tarafından üniversiteye yapılan yatırımların 30 milyon TL’yi bulacağını belirtti. Devletin 2010 yılı için üniversiteye 25 milyon TL para aktardığını hatırlatan Prof. Dr. Çelik, iş adamlarının 35 yıl sonra üniversiteye destek olmasının nedeni de şöyle açıkladı:

“Devletin İnönü Üniversitesi’ne verdiği yatırım parası 25 milyon TL. Demek ki Malatyalıların verdiği katkı devletin verdiği katkının üzerindedir. Peki bu nasıl oldu? Malatyalılar böyle bir hayırseverlik yapmak için neden 35 yıl beklediler? Tek bir cevabı var. Üniversiteyi idare edenler, kendilerini Malatyalı’dan yaşadıkları toplumdan farklı görmüyorlarsa, onlarla doku uyuşmazlığı yoksa onların dertleriyle dertleniyorlarsa, birinci derecede Malatyalının ve içinde bulunduğumuz insanların sorunlarını, dertlerini çözmek için çaba sarfediyorlarsa işte gördüğünüz gibi kendiliğinden yardım ve destekler arka arkaya geliyor. Hastaların yattığı servislerden başlayarak yenilenme işlemi devam edecek.”

BY-PASS OLAN YALVAÇ'I ZİYARET..
Bu arada, rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir süre önce Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarından Doç.Dr. Nevzat Erdil başkanlığındaki bir ekip tarafından by-pass ameliyatı yapılarak 3 kalp damarı değiştirilen Spor Yorumcusu Şenol Yalvaç'ı, modernize edilen servisteki odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız