SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Besiciler İlçe Dışına...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:48:37
Besiciler İlçe Dışına...
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Darende ilçe merkezinde yerleşim alanlarının içinde faaliyet gösteren besi ahırlarının yerleşim alanından uzak bir bölgeye taşınması sağlanacak.

İlçe merkezinde faaliyet gösteren besiciler için Belediye Meclisi kararıyla Gökyar Mahallesi Hacı Pir ve Mağara Önü mevkiinde, yerleşim yerlerine uzak bir alan belirlendi. İfraz çalışmalarının tamamlandığı 90 dönümlük alanda ortalama 3,5 dönümlük 20 parsel oluşturuldu. Yerleşim yeri içinde faaliyet gösteren besicilerin, düşük bedellerle sahip olacakları bu alana taşınmaları sağlanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı İsa Özkan, “İlçe merkezinde faaliyet gösteren ve çeşitli olumsuzluklara sebep olan özellikle büyük baş besi yapılan ahırlar mevcut. Bu ahırları yerleşim yerinden uzaklaştırmak ve olumsuzlukları engellemek için Belediye Meclisi kararıyla Gökyar Mahallesi’nde bir alan belirledik. İfraz çalışmalarını yaptığımız alanda ortalama 3,5 dönümlük 20 parsel oluşturduk. Bu parselleri Besicilikle uğraşan esnafımıza düşük bedellerle satarak, ilçe merkezinden ahırların taşınmasını sağlayacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız