SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Besicilerden Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki besicilerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın et ithalatı ve diğer uygulamaları ile ilgili eylem yapmasını değerlendiren Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, sorunu her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan çözüldüğünü ve taleplerin Bakanlığa yazılı olarak gönderildiğini belirtti.

Malatya'da bir grup besici Tarım İl Müdürlüğü'nün önüne eylem yaparak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın uygulamalarına tepki gösterdi. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ında geldiği eylemde 11 kişilik temsilci besici Tarım İl Müdürlüğü'ne alınarak burada sorunları dinlendi. Daha çok et fiyatlarının yükselmesine tepki gösteren ve kendilerinden 12 TL'ye et satın alındığını belirten besiciler, sorunların çözülmesini istedi.

Eylem nedeniyle Malatya'ya şehre Batı'dan akış sağlayan trafik bir süre durdu. Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, et ithalatının rant amaçlı yapıldığını iddia etti.

Eylemden sonra bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, eylemi herhangi bir olumsuzluğa yer vermeden çözdüklerini belirterek, "Sabah besicilerin organizeli bir şekilde il müdürlüğümüze gelerek hem et ithali hem de bakanlık uygulamaların protesto etme girişimi karşısında gerekli tedbirleri alarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasına gayret ettik Besicilerimiz ikna ederek gönderdik Bu sabah besicilerin il müdürlüğümüze gelmesinden sonra ilimizde besicilik yapan üreticileri temsilen 11 kişilik bir grup davet edilerek sorunları dinlemiştir. Üreticilerimiz böbrek ve böbrek yağları ile ilgili bakanlığımızın talimatının uygulamadan kaldırılmasını talep etmişlerdir. Konuyu valimize ilettik Gerekli bilgilendirmeleri bakanlığımıza yaptıktan sonra bakanlığımızla ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Sonuç olarak üreticilerimizin sorunları hem şifai, hem de yazılı olarak bakanlığımıza iletildi Bakanlıktan gelecek talimatlar doğrultusundan işlemler yürütülecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız