SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Besicilere Gebe Düve Dağıtımı

A- A+ PAYLAŞ

Hatunsuyu’nda 50 besiciye 4’erden 200 baş damızlık gebe düve verildi. SS Hatunsuyu Kalkındırma Kooperatifi aracılığıyla besicilere verilen Holstein ırkı sığırların kurulan kooperatifin alt yapı tesisleri ile birlikte 621 Bin YTL’ye mal olduğu, besicilerin yaklaşık 15 Bin YTL olan borçlarını 2 yıl ödemesiz, daha sonra 5 yılda eşit taksitlerle ödeyecekleri bildirildi.

BESİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
Hatunsuyu Beldesi’nde kurulan SS Hatunsuyu Kalkındırma Kooperatife tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’yla yapılan görüşmeler sonrasında ‘ Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında 200 adet damızlık gebe düve dağıtıldı. Kooperatifi üye 50 besiciye 4’er adet sığırlar çekilen kura sonrasında dağıtılırken, dağıtım öncesinde damızlık gebe düvelerin alınması için açılan ihaleyi kazanan ve hayvanları Malatya’ya getiren firma yetkilileri tarafından düvelerin gebeliklerine ilişkin olarak ultrasonları çekildi ve belgelendi.

Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Cihad Kaya, damızlık gebe düvelerin dağıtımı törenindeki konuşmasında, “Bakanlığımızın 2007 yılı yatırım programında 200 adet damızlık sığırı Hatunsuyu Kalkındırma Kooperatifi üyelerine dağıtacağız. Bu hayvanlar holstein ırkı olup kooperatife teslim tarihinden itibaren bütün risklere ve yavru atmaya karşı yüklenici tarafından devlet destekli tarım sigortaları kapsamında 1 yıl süre ile hayvan sigortası yaptırılacaktır.Damızlık gebe düvelerin seçimi 1 Ziraat mühendisi, 1 Veteriner Hekim ile 2 kooperatif yetkilisinden oluşan heyet tarafından yapılmıştır.” dedi.

SS Hatunsuyu Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Ahmet Turan Bülbül’de konuşmasında gebe düvelerin temini için kendilerine destek veren Tarım İl Müdürlüğünün tüm yetkililerine teşekkür etti. Bülbül, 200 baş gebe damızlık düve için kooperatif olarak 621 Bin YTL kredi kullanıldığını, bu kredinin yaklaşık 475 bin YTL’sinin 200 sığır için, kalan miktarın ise kooperatif binası, makine ve ekipman alımı, süt toplama ünitesi için kullanılacak. Ancak alınan tüm krediler 50 besicimiz tarafından eşit olarak sağlanacak. Besicilerimiz ödemelerini 2 yıl ödemesiz daha sonra 5 yıl süreyle ve yılda bir kez eşit miktarlarda ödeme yapacaklar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen kura ile her üye 4 düveye sahip oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız