SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beşkonaklar Restorasyonuna Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Sinema Caddesi'ndeki Beşkonaklar'ın restorasyonu için ihale aşamasına gelindiği, 1 milyon 250 bin YTL ödenek çıkarıldığı açıklandı. Bu arada Malatya'da tarihi bakımdan önemli bir yere sahip olan Arslantepe Höyüğü'deki dünyanın bilinen en eski sarayının açık hava müzesi yapılması için Roma Üniversitesi'nin hazırladığı projenin Sivas Anıtlar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi.

Malatya İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında toplanarak eylül dönemi toplantılarını Özel İdare Salonu'nda sürdürdü. Toplantıda, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılı yatırım projeleri teklifleri görüşüldü.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, meclis üyelerine verdiği bilgide, Anadolu'da önemli bir yere sahip olan Arslantepe Höyüğü'ndeki dünyanın bilinen en eski sarayının açık hava müzesi olarak ziyaretçilere açılması amacıyla Roma Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin Sivas Anıtlar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını söyledi. Özbay, projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Malatya mimarisinin önemli simgelerinden olan Beşkonakların restorasyon projelerinin de tamamlandığını ifade eden Özbay, Beşkonaklar için 2006 yılı yatırım programından 1 milyon 250 bin YTL tutarında ödenek ayrıldığını kaydetti.

Restorasyon ihalesiyle ilgili hazırlığın sürdüğünü anlatan Özbay, Beşkonaklar'da 1 konağın kültürevi, 1 konağın sanatevi, 1 konağın Malatya Mutfağı, 2 konağında Etnografya Müzesi olarak düzenleneceğini aktardı.

Karakaş Konağı'nın Özel İdareye devri için çalışmaların sürdüğünü anlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Yeşilyurt İlçesi'ndeki tarihi evlerin onarımının da 2007 yılında bitmiş olacağını söyledi.

Özbay, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un 8 Eylül Cuma günü çeşitli ziyaret ve incelemeler için Malatya'ya geleceğini belirtti. Özbey, tanıtım çalışmalarında doküman ve kitapçık sıkıntısı yaşadıklarını ancak Nemrut Dağı'na Malatya'dan giden turist sayısında bu yıl önemli bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti.

Bu arada, İl Genel Meclisi'ne sunulan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılı yatırım projeleri teklifleri komisyonlara havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız