SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beşkonaklar Yenilendi

A- A+ PAYLAŞ

Beşkonaklar’da yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restorasyon çalışmalarına 1.5 Milyon YTL harcama yapıldığı bildirildi.

Sinema Caddesi’nde bulunan Beşkonakların geçen yıl Aralık ayında başlayan restorasyon çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdükten sonra tamamlandı. Çalışmaların tamamlaması nedeniyle Vali Halil İbrahim Daşöz, Beşkonaklarda incelemelerde bulundu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay’dan bilgi aldı.

Vali Daşöz, konakları gezdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada,” Bu yapılan çalışma tarihe, kültüre sahip çıkmadır. Bu önemli kültürel eserler bakımsızlıktan adeta yıkılmış haldelerdi” dedi.

Daşöz, Malatya’da göreve başladıktan kısa bir süre sonra düzenlenen bir sergide Malatya’nın eski görüntülerinin yer aldığı fotoğrafları görünce o binaların nerede olduğunu sorduğunda birçoğunun yıkılarak beton bina yapıldığını bazılarının ise adeta yıkılma aşamasına geldiğinin söylendiğini belirterek, “ Beşkonaklar Malatya kültürünü yansıtan önemli eserlerden biriydi. Buranın restora edilerek korunması amacıyla çalışmalar başlatıldı. Biz gerek bundan önceki, gerekse şu andaki Kültür Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerekli desteği verdiler ve buradaki kültürel değerlerimiz kurtarıldı. Buradaki 5 konaktan biri Kültür İl Müdürlüğü hizmet binası olacak. Diğer bir konak Malatya Mutfağı , biri Sanat Evi, diğer iki konak ise Etnoğrafya Müzesi olacak. “ dedi.

Daşöz, Malatya ‘da bu tür konakların fazla olduğunu, meslek kuruluşlarının veya durumları uygun olanların bu konakları alarak aslına uygun restore etmelerini de beklediklerini kaydetti.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay’da 2006 yılı Aralık ayında başlayan restore çalışmalarının tamamlandığını, Bakanlığa başvurularak bir komisyon kurulmasının teklif edildiğini, bu komisyonun çalışmaların tamamlanması nedeniyle geçici kabul yapacağını kaydetti. Özbay, restorasyon çalışmaları için yapılan harcamanın 1 Milyon 557 Bin YTL olduğunu da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız