SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beşkonaklar'ın İhalesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, adı geçtiğimiz ay Belediye Meclisi tarafından Sinema Caddesi iken "sinema olmadığı" gerekçesiyle "Beşkonaklar Caddesi" olarak değiştirilen caddede bulunan 5 eski konağın restorasyonu için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde ihale yapıldı. İhale Komisyonu'nun, ihaleyi Vali Halil İbrahim Daşöz'ün onayına sunduğu bildirildi.

Özgün mimarileriyle dikkati çeken, yan yana olmaları nedeniyle halk arasında semtin de "Beşkonaklar" adı ile anılmasına kaynak oluşturan eski evler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca daha önce kamulaştırılmıştı. Bir süre önce, bu evlerin restorasyon projelerinin hazırlanmasına ilişkin ihale yapılmış ve ihaleyi alan firma tarafından projeler hazırlanmıştı.

5 ev için toplam 1.5 milyon YTL keşif bedelli restorasyon işinin ihalesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapıldı. İhale için dosya alan 9 firmadan 7'sinin teklif verdiği ihalenin komisyonu İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı Başkanlığında Müze Müdürü Enver Üstündağ, Bayındırlık ve Özel İdare'den 1'er mimar ve Kayseri Röleve Müdürlüğü'nden 3 teknik eleman olmak üzere toplam 7 kişiden oluştu.

İhaleye katılan firmaların teklif zarflarının açıldığı, değerlendirmelerin yapıldığı, daha sonra ihale sonucunun Vali Daşöz'ün onayına sunulduğu bildirildi. Tamamı Malatya dışından olan firmaların katıldığı ihale sonucunun Valinin incelemesinin ardından açıklanacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız