SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beşte Biri Yoğun Bakım Hastası'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:17:04
'Beşte Biri Yoğun Bakım Hastası'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından düzenlenen “Hastane İnfeksiyonları 2013 Eğitim Programı” eğitim çalışmaları, düzenlenen açılış töreniyle başladı. 

“Hasta-personel güvenliği, ülkemizde ve dünyada güncel kılavuzlar, hastane infeksiyonları eğitimi, yasal düzenlemelerin hastane infeksiyonlarına etkisi” konularının masaya yatırılacağı “Hastane İnfeksiyonları 2013 Eğitim Programı” Anemon Otel’de gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Eğitim programı öncesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Latif Memiş, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneğine düzenledikleri eğitim çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, eğitim programının verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bakır ise, eğitim programında hastane infeksiyonları ve kontrolü ile ilgili çok sayıda panel ve konferansın yer aldığını söyledi.

Eğitim programında güncel olarak karşılaşılan sorunların tartışılıp, çözüm önerilerinin sunulacağını ifade eden Bakır, “Hastaneye kabul edilen her 10 ile 20 hastadan birinde hastane infeksiyonu gelişmektedir. Bu hastaların yaklaşık beşte birini yoğun bakımda takip ve tedavi edilen hastalar oluşturmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllık 1,7 milyon hastane infeksiyonu geliştiği ve bu infeksiyonlara bağlı olarak 99 bin hastanın kaybedildiği tahmin edilmektedir. Hastane infeksiyonlarının yıllık toplam maliyeti 4,5 ile 11 milyar dolar arasında değişmektedir” dedi.

“Hastane İnfeksiyonları 2013 Eğitim Programı” Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır da, gelişen sağlık teknolojisi yanında beklenmeyen bazı durumların da oluştuğuna dikkat çekerek, “Tek amacı insan hayatını kurtarmak, uzatmak ve yaşam kalitesini artırmak olan sağlık hizmeti, son yüzyılda önemli gelişmelere sahne olmuştur. Birçok yeni modern uygulama insanlığın hizmetine girmiştir. Ancak bu uygulamalar beraberinde istenmeyen hatta öngörülemeyen bazı durumları da beraberinde getirmiştir” diye konuştu.

Bayındır, hastane infeksiyonlarının tüm dünyada ve Türkiye’de önemli bir sağlık sorunu olduğunun altını çizerek, “Hastane infeksiyonları, başta hasta ve sağlık personelinin kaybedilmesiyle sonuçlanırken, aynı zamanda yüksek maliyet ve iş kaybına da neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Malatya İnönü Üniversitesi ve il dışından gelen akademisyenler, “Hastane İnfeksiyonları 2013 Eğitim Programı” kapsamında eğitim semineri ve konferans vermeye başladı.

“Hastane İnfeksiyonları 2013 Eğitim Programı” çalışmalarının 4 gün süreceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız