SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BESYO Sınavları Pazartesi Başlıyor

0
Güncellendi - 2016-06-25 03:24:15
BESYO Sınavları Pazartesi Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavı için başvurular 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Sınavlarla ilgili şu bilgi verildi:

"İnönü Üniversitesi BESYO 2016 yılı Özel Yetenek Sınavı 18-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında BESYO spor salonunda gerçekleştirilecek. Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 27 Haziran-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu web sayfası üzerinden veya http://besyosinav.inonu.edu.tr web adresinden online yapılacak.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Normal Öğretim), Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü (Normal Öğretim) ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Normal ve 2. Öğretim) programlarına alınacak öğrencileri belirlemek amacıyla 18-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında iki aşamadan oluşan özel yetenek sınavı yapacaktır. Birinci aşama Labirent Mekik Koşusu, ikinci aşama ise Temel Beceri Parkurundan oluşuyor.

İnönü Üniversitesi BESYO bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Normal Öğretim), Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü (Normal Öğretim) ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Normal ve 2. Öğretim) bölümleri bulunuyor. Toplamda bölümlere 55 bayan, 105 erkek olmak üzere toplam 160 öğrenci alınacak.

Bu bölümlere alınacak öğrenci sayısı şöyle:

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Normal Öğretim) 4 yıllık 10 bayan, 30 erkek toplam 40 öğrenci.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (2. Öğretim) 4 yıllık 10 bayan, 30 erkek toplam 40 öğrenci.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4 yıllık 15 bayan, 25 erkek toplam 40 öğrenci.

Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü 4 yıllık 20 bayan, 20 erkek toplam 40 öğrenci.

BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. vatandaşı olmak,

En az lise mezunu olmak,

2016 YGS sınavında puan türlerinin birisinden en az 210.00 puan almış olmak,

Lise spor alan çıkışlılar ve spor liselerinden mezun adayların veya herhangi bir spor dalında milli olanların, 2016 YGS puanlarından herhangi bir türünden 180.00 ve üzerinde puan almış olmak,

Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış olmak,

Engelli ve kronik hastalığı olan adaylar hiçbir farklılık gözetilmeden BESYO Özel Yetenek Sınavına katılmak zorundadırlar."

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız