SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BESYO'nun Temeli Atıldı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) binasının temeli törenle atıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Aslan törende yaptığı konuşmada, "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun açılarak eğitime başlaması ve eğitimini daha rahat bir ortamda sürdürebilmesi açısından yapılacak olan binamızla birlikte akademik manada üniversitemizin, yüksekokulumuzun önünü açacak ve aktif hizmet anlayışına uygun olarak verilecek olan hizmeti de arttıracaktır" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda örgün eğitimin yanında ikinci öğretim ve engellilerimiz için spor ve egzersiz programı da başladı. Bunların yanı sıra oluşturacağımız daha farklı ve ciddi yatırımlarımızla birlikte hedefimiz ise buranın Spor Bilimleri Fakültesi olmasıdır. 22 aya yakın olan bir süre içerisinde üniversitemizde yaptığımız kapalı alan miktarı 41 bin 350 metrekaredir. Darende, Hekimhan ve Akçadağ ilçelerimizde yapılacak olan Meslek Yüksekokulu binalarını da dahil ettiğimizde bu miktar 120 bin metrekare alana tekabül edecektir. Üniversitemizin 33 yıl içerisinde sahip olduğu toplam kapalı alan miktarı 412 bin metrekaredir. Yani 3,5 yıl içerisinde yapılan miktar geçmiş dönemde yapılan toplam miktarın yaklaşık yüzde 30'nu oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile kardeş olan Özal Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sunulan halk oyunları gösterisi izlendi. Halk oyunları gösterisinden sonra 4 bin 500 metrekare alanı ile 3 blok şeklinde 3 kattan oluşacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hizmet binasının temeli atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız