SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BESYO'ya Yeni Bölüm

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi BESYO bünyesinde "Özel Eğitim, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği" bölümü kurulması için YÖK'ten onay verildiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Özel Eğitim, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü”nün Kurulmasına YÖK’ten Onay.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde Türkiye’de ilki gerçekleştirilecek olan özel eğitim, engelli eğitiminde hizmet edecek, öğretmen ve egzersiz terapisi uygulamalarına yönelik elemanları yetiştirmek üzere 4 yıllık yeni bir bölümün açılmasına YÖK onay verdi.
Üniversitemiz Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan “Özel Eğitim, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü” engellilerin eğitim, tedavi-rehabilitasyon ve spor alanında hizmet verebilecek yeterlilikte ara eleman yetiştirmeyi hedefliyor.

Ayrıca bu konuda yıllardan beri uluslar arası kabul görmüş eğitim-öğretim yapan Köln Spor Akademisi ile BESYO arasında özel eğitim alanında bir protokol yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in öncülüğünde üniversitemizde yeni açılan“Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi” bu bölümün işlevini ve rolünü daha da arttırmış oldu.

Üniversitemiz adına 28 Kasım 5 Aralık 2009 tarihleri arasında Almanya’ya görevlendirilen BESYO Müdürü Doç.Dr. Cengiz Arslan ile Güzel Sanatlar Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Murat Bulgan Köln Spor Akademisi, Engeliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ingo Froböse ve Rektör Prof.Dr. Walter Tokarski ile ön protokol yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız