SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beton Laboratuarı Kuruldu

A- A+ PAYLAŞ

1999 Marmara depreminden sonra Malatya'da inşa edilen yapıların beton kalitesi açısından depreme dayanıklı olmasını sağlamak amacıyla kurulması gündeme gelen ve sonra unutulan Beton Laboratuarı yeteri kadar teknik personel ve araç-gereç olmamasına rağmen nihayet hizmete girdi.

4 teknik eleman ve bir araçla Malatya Belediyesi bünyesinde kurulan Beton Laboratuarı, Belediye sınırları içerisinde inşa edilecek olan yapılarda kullanılan başta beton olmak üzere demir gibi yapı elemanlarının standartlara uygun olup olmadığını inceleyecek.

1. Derece deprem kuşağında bulunan Malatya'da inşa edilen yapılarda kullanılan malzemelerin standartlara uygun olup-olmadığı yönünde teknik kontrollerinin yapılacağı beton laboratuarlarında beton analizlerinin yanı sıra yapılarda kullanılan malzemelerin de denetimi yapılacak.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Laboratuar yetkilileri özetle; “ Özellikle de 1999 sonrası Malatya Belediyesi olarak yaptığımız demir kontrollerinde beton döken firmalarının denetlenmediğini gördük. Bunun üzerine Belediyemiz İmar ve Şehircilik birimi bünyesinde bir beton laboratuarı kurmaya karar verdik. Laboratuarda görev alacak 4 teknik personelimizi Türkiye Hazır Beton Birliğince (THBB) verilen eğitim kurslarına gönderdik. Ayrıca test cihazlarının alımı için harekete geçtik. Bunları tamamladıktan sonra çalışmalarımıza başladık.

Amacımız, önce insan yaşamı düsturu ile elle beton dökümünü önlemek, beton santrallerinin döktükleri betonları ve kullandıkları malzemeleri ayrı ayrı standartlara uygunluğunu kontrol etmektir.

Laboratuarımızda önceden yapılan binalar konusunda tereddütleri olan vatandaşlara yönelik olarak da hizmet veriyoruz” dediler.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız