SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beton Örnekleri Alındı

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Salı günü büyük bir gürültüyle çöken, içinde kimsenin yaşamadığı, altında 3 adet dükkanın faaliyet gösterdiği 7 katlı binanın yanındaki binalardan beton örnekleri alındı.

14'er daireden toplam 28 dairenin bulunğu ve altında dükkanlar olan 127 ve 129 numaralı apartmanların müteahidinin, çöken binayı yapan müteahhit olduğu öğrenilmişti.

Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan 2 apartmandan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü görevlilerince beton örnekleri alındı.

Her iki apartmana da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kimse alınmazken, apartmanların çevresi bariyerlerle kapatıldı ve polis tarafından 24 saat gözlem altına alındı.

Apartmanlardan alınan beton örneklerinin laboratuarda yapılacak olan incelemenin ardından binaların oturmaya el verişli olup olmadığı konusu hakkında karar verilecek.

MİSAFİRHANELERE YERLEŞTİRİLECEKLER..
Malatya'da çürük olduğu için yıkılan 7 katlı binanın bitişiğindeki aynı müteahhit tarafından yaptırılan ve olaydan sonra boşaltılan 2 apartmandaki toplam 33 daire de oturan ailelerin, inceleme bitene kadar misafirhane de konuk edileceği bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Çöken binadan sonra bitişikteki 2 apartmanda ikamet eden vatandaşlarımız, binaların zarar görmüş olma ihtimali ve sağlamlığı konusunda yapılacak inceleme nedeniyle boşaltılmıştı. Yapılan işlem boşaltılan 2 apartmanda ikamet eden vatandaşlarımızın can güvenlikleri nedeniyle yapılıyor. Apartman sakinlerinin mağdur olmaması için Valiliğimiz ve Belediyemiz, daireleri boşaltılan vatandaşlarımızı il merkezindeki misafirhanelere yerleştirecek. Apartmanlardaki teknik inceleme devam ediyor. Binaların oturmaya el verişli olup olmadığı konusundaki sonuç çıkana kadar burada oturan vatandaşlarımıza her türlü yaşamsal desteği sağlayacaktır. Bizler yapılacak olan incelemeleri takip edeceğiz. Çıkan sonuca göre yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu konuda hiç bir vatandaşımız, tereddüt yaşamasın. Konuyla ilgili olarak sürekli ilgili makamlarla irtibat halindeyiz" dedi.

Öte yandan, Kızılay Malatya Şubesi'nin de boşaltılan apartmanlarda ikamet eden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bazı girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız