SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beyannamede Değişiklik

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:42
Beyannamede Değişiklik
A- A+ PAYLAŞ

Dernekler yönetmenliğinde değişiklik yapılıp, dernek beyanname formlarının da değiştiği bildirildi. 

Malatya İl Dernekler Müdürü Raşit Özmen, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Artık Dernek Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Yetki Belgesi olmadan gelir toplayabilecekler" dedi.

Özmen, değişiklikle ilgili şu bilgileri verdi: 23.01.2013 Tarihli ve 28537 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan ve Dernek tüzüğüne göre; genel kurula katılma hakkı bulunan üyelere; en az on beş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi derneğin internet sayfasında ilan edilmek, üyenin bildirdiği iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılması imkanı sağlanmıştır.

Yönetmelik değişikliği ile dernek yönetim kurulu asil üyelerine yetki belgesi olmadan gelir tahsil edebilme imkanı sağlanmıştır.

Yönetim kurulu asil üyeleri haricindeki kişi veya kişilere yetki belgesi, yönetim kurulu kararı ile en çok bir yıl olarak belirlenir. Yetki Belgesinin iki nüsha olarak düzenlenip dernek yönetim kurulu başkanı tarafından onaylanması yeterli olacaktır.

Değişen dernek beyanname formlarını doldurduktan sonra 30 Nisan 2013 tarihine kadar İl Dernekler Müdürlüğümüze vermeleri gerekmektedir. Cezalı duruma düşmemek (5253 sayılı Kanu'nun 32/l maddesi uyarınca 731 TL idari para cezası uygulanacaktır) ve son aylarda oluşan yoğunluktan etkilenmemek için lütfen son günü beklemeden beyannamelerinizi teslim etmenizi rica ediyoruz.

Ayrıca ayrıntılı bilgi için www.dernekler.gov.tr adresinden, Valiliğimiz internet sayfasından, Malatya Kongre Kültür Merkezi Kat:2 hizmet veren Müdürlüğümüzden veya 0422 324 51 50 nolu telefondan bilgi edinebilir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız