SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beyaz Eşyacı Valiye Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a yerel seçimler öncesinde Valilik imkanlarını bir siyasi partinin seçim propagandasına yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle 7 ay hapis ve memuriyetten men cezası verildi. Ancak Yaman'ın cezası ertelendi. Yargıtay, Vali Yaman hakkındaki gerekçeli kararı açıklamayı erteledi. Vali Mustafa Yaman 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse cezası iptal edilecek.

Giresun Valiliğine atanan eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında, 29 Mart yerel seçimlerinden önce yapılan beyaz eşya ve mobilya yardımı nedeniyle dava açılmıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Vali Yaman'ın Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefetten, 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Yaman, "Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç, gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırılmaları yasaktır" hükmünü ihlal etmekle suçlanıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu, Vali Yaman'ın, 29 Mart 2009 tarihideki yerel seçimler öncesinde başlattığı "beyaz eşya dağıtımı" nedeniyle, "seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin YSK kararlarını uygulamakta duyarsızlık gösterdiğine" hükmetmişti. Kurul, idari disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifasının yapılması için Yaman'ı İçişleri Bakanlığına bildirmiş, İçişleri Bakanlığı da konunun incelenmesi ve araştırılması için 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Vali Yaman hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın ardından hazırladığı iddianameyi, yargılamanın yapılacağı Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, iddianameyi kabul etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız