SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beyaz İsyan'da Birinci Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:51
'Beyaz İsyan'da Birinci Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası tarafından düzenlenen ‘Şiddete Beyaz İsyan’ konulu hikaye yarışması sonuçladı. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, yarışmada birinci eser seçilemedi.

Malatya Tabip Odası tarafından düzenlenen ‘Şiddete Beyaz İsyan’ konulu hikaye yarışması ödül töreni İl Genel Meclis Salonu’nda yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Tabip Odası Başkanı Dr.Ali Yalçın, “Şiddet ister çalışma şartlarımızdan kaynaklansın, ister psikolojisi, sahip olduğu hastalığı, hekimden ve hastaneden beklentisi, ne olursa olsun şiddeti doğuran unsurlar olabildiğince farklılaşan bir zeminde şiddet ortaya çıkmakta. Bunun sağlıksız iletişimsizlerle, yine memleketin siyasi politikaları ile bazen de sağlık idarecilerimizin olumsuz davranışları ile şiddet dönem dönem tırmanabilmektedir. Örneğin, özelikle seçim dönemlerinde sağlık çalışanlarına yönelik, doktorlara yönelik resmi dilin biraz negatif temalar içermesi, hatırlayınız ki ‘doktorları tamamen paracı, gözünü tamamen vatandaşın cebine dikmiş’ gibi söylemleri biz duyduk ve hatırlıyoruz. ‘Doktorlar artık ellerini vatandaşın cebinden çeksin’, halbuki bu söz söylendiğinde özel muayenecilik yüzde 1’lerdeydi. Sağlık çalışanlarına, özellikle de doktora yönelik olumsuz ifadeler kullanılırsa, oy oranlarında ciddi manada azımsanmayacak boyutta yükselmeler görünüyor” dedi.

Yarışmanın Jüri Başkanı ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, yarışmaya 17 ayrı ilden toplam 48 adet hikayenin katıldığını belirtti. Prof. Dr. Yakıncı, Malatya’da düzenlenen yarışmaya Malatya’dan gelen hikaye sayısının 5 olduğunu belirterek, en büyük katılımın 10 hikaye ile İzmir’den geldiğini belirtti.

Prof. Dr. Yakıncı, yarışmada birinciliğe değer eserin bulunmadığını belirterek, 2 eserin ikinciliği, bir eserin üçüncü ve bir esere de mansiyon ödülü verildiğini belirterek, yarışmadaki 24 hikayenin kitap haline getirilerek yayımlanacağını kaydetti.

Yarışmada Yasin Mortas ve İbrahim Şaşma’ya ikincilik ödülü olarak 1’er bin TL, Gökçen Cesur’a bin TL üçüncülük ödülü ve Rıat Biçer’e ise 500 TL mansiyon ödlü verildi.

Törene; İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Arslan, Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, Malatya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ünal İlhan, Malatya Sağlıkcılar Derneği Başkanı Necmettin Gürbüz ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ve doktorlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız