SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beyaz Önlük' Giydiler

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencileri, sosyal ve mesleki iletişimlerini geliştirmek için eczanelerde usta eczacıların yanında stajyer olarak göreve başlamak üzere "beyaz önlük" giydiler.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf öğrencileri almış oldukları mesleki bilgi ve donanımlarını verimli bir şekilde kullanmak ve hitap ettikleri kitle karşısında sosyal ve mesleki iletişimlerini geliştirmek için çeşitli eczanelerde, usta eczacıların yanında stajyer öğrenci olarak eğitim sürecini tamamlayacaklar.

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı düzenlediği bir törenle bu stajı hak eden öğrencilerine, mesleki hayatlarında giyecekleri beyaz önlüklerini giydirdi.

25 öğrencinin, başlayacakları staj öncesinde düzenlenen ‘Stajyer Eczacı Önlük Giyme Töreni’ne Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof . Dr. Göknur Aktay, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Uzm. Ecz. Bülent Köse, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende İlk konuşmayı Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay yaptı. Eczacılık mesleğinin tarihsel sürecini anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Aktay, eczacının toplumun en yakın sağlık danışmanı olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “ Biliyorsunuz günümüzde farmasötik bakım tüm dünyada eczacılık mesleğinin çağdaş misyonu olarak tanımlanmaktadır. Eczacılık mesleğinin yedi yıldızlı eczacı kavramı ile özgün bir niteliğe kavuşturulmuş olduğunu anımsatmak isterim. Eğitim ve stajınızı ‘yedi yıldızlı eczacı’ olarak tanımlanan çağdaş eczacılar olarak tamamlayacağınıza inanıyorum.”

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Uzm. Ecz. Bülent Köse ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Artık, değerli meslektaşlarımız diyeceğim, öğrencilerimiz, önümüzdeki üç dört aylık süreçten sonra bizlerin arasına katılacak ve bu saygın mesleği sürdürmek için emek harcayacaklar. Sevgili arkadaşlar eczaneler oldukça kutsal mekanlardır. İçinde insan sevgisinin bulunduğu bir mesleğe sahip olacaksınız. Bu mesleğin hakkını verebilmek ve toplumun size karşı beklentilerini karşılayabilmek için hepinizin büyük bir azim ve heyecanla hazırlandığını tahmin etmekteyim. Değerli eczacılarımız ellerinden geldiğince kendi bilgi ve becerilerini sizlerle paylaşacaklar. Sizden beklediğimiz tek şey, bu stajınızı oldukça ciddiye alarak bu bilgi ve birikimlerden en üst seviyede faydalanmanızdır.”

Stajyer eczacı öğrenciler adına bir konuşma yapan Ebru Yıldız, Eczacılık Fakültesinde eğitim gördükleri beş yıl boyunca bir çok şey öğrendiklerini belirterek,meslek bilgileri yanında insan sağlığını, baş kaygısı yapan, insan ilişkilerini yeterince bilen, hasta odaklı eczacı adayı olarak yetiştirildiklerini söyledi. Biraz sonra giyinecekleri beyaz önlüğü meslek hayatı boyunca, mesleki ilkelere bağlı bir şekilde taşıyacaklarını belirten Yıldız, bu uğurda emekleri geçen öğretim elemanlarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Yapılan konuşmaların ardından stajyer eczacı öğrencilere önlükleri giydirildi. Önlüklerini giyinen eczacı öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız