SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beyaz Saray Önünde Kudüs Protestosu

0
Güncellendi - 2017-12-09 01:44:42
Beyaz Saray Önünde Kudüs Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından Beyaz Saray önünde toplanan yüzlerce gösterici protesto gösterisi düzenledi.

Amerikalı Filistinli Müslümanlar (APA), ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO), Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA) ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) öncülüğünde Beyaz Saray'ın önünde kılınan cuma namazı sonrası düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Beyaz Saray önünde okunan ezanın ardından ABD'nin önde gelen imamlarından Ömer Süleyman cuma hutbesi okudu. Süleyman, hutbesinde Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'ü fethine dikkat çekerek İbrahimi dinler için Kudüs'ün önemini vurguladı.

Protestoyu düzenleyen kuruluşların liderleri cuma namazı sonrası yaptıkları basın açıklamalarında Trump'ı hedef alarak, Kudüs kararının hem Ortadoğu barışını hem de ABD ile İslam dünyası arasındaki ilişkileri ciddi düzeyde olumsuz etkileyeceğini vurguladılar.

Basın açıklamalarının ardından göstericiler Trump karşıtı sloganlar atıp Filistin'e destek verdiler. Göstericiler, "Filistin işgaline son verilsin", "Kudüs Filistin'dir" ve "Başkan Trump'ın 'Kudüs İsrail'in başkentidir' sözlerini tanımıyoruz." sloganları attı.

Washington, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız