SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beyaz, Sibel ve Nazlıcan Birinci!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen En İyi Buzağı Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. 3 ayrı cinste 29 buzağının katıldığı yarışmada birinci seçilen buzağıların sahiplerine gramsiye altın hediye edildi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen En İyi Buzağı Yarışması'na toplam 29 buzağı katıldı. Yarışmada buzağı sahipleri, hayvanlarını sırayla önünden geçirdikleri jüriye beğendirmeye çalıştı. Buzağılardan bazıları sahiplerinin arkasından jürinin önüne gitmemek için direndi.

Yarışmada; Siyah Alaca, Simentol ve Brown Swiss (Montofon) ırklarından buzağılar mücadele etti.

Yarışma sonunda Siyah Alaca dalında Yazıhan'dan katılan Mehmet Yüce'nin Beyaz adlı buzağısı, Brown Swiss dalında Yazıhan'dan katılan Kadriye Ağçelik'in Nazlıcan isimli buzağısı ve Simentol dalında ise Malatya merkezden katılan İzzettin Ermiş'in Sibel adlı buzağısı birinci oldu.

Buzağıları birinci olanlara büyük gremse altın ile çeşitli hediyeler verildi. Altınlar, buzağıların alınlarına takıldı.

Yarışmada Simentol dalında ikinciliği Ekrem Aslan'ın, üçüncülüğü Ali Seydi Aslan'ın buzağısı; Brown Swiss dalında ikinciliği Ahmet Kızıl'ın, üçüncülüğü Kemal Akkaya'nın buzağısı, Siyah Alaca dalında ise ikinciliği Sıtkı Kartal'a, üçüncülüğü ise Hasan Canpolat'a ait buzağı elde etti. İkincilere tam altın, üçüncülere ise yarım altın ile çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız