SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beyazay'ın Paneli İlgi Gördü

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:03:21
Beyazay'ın Paneli İlgi Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Ulusal ve Uluslararası Arenada Kadın ve Engeller" konulu panel, yoğun bir katılımla Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Hilton Oteli'ndeki panel, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tarsus'ta bir süre önce, bindiği dolmuşun sürücüsünün tecavüz girişimine karşı koyan ve öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın da anıldığı panelin açış konuşmasını yapan, Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, dernek çalışmalarının yanı sıra kadının toplumdaki yerini anlattı. Engellilik ve kadın konularında son yaşanan olaylara da vurgu yapan Aysun Bay Karabulut'un konuşmasından sonra, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkan Vekili Nejla Sümer'in moderatörlüğünü yaptığı panele geçildi. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Arslan, "İş Aile Hayat Dengesi ve Kadın" konulu konuşmasından sonra, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Serap Belli "Toplumda Bedensel Öteki Olarak Algılanan Kadın Sosyolojik Düşünmek" konulu bir konuşma yaptı. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Serap Gürkan, "Zihniyet Dönüşümü İçin Yol Alırken Türkiye'de ve Dünya'da Kadın ve Engeller" konusunu anlatırken, sanatçı Sezen Aksu'nun "Ünzile" adlı şarkısını da sunumuna kattı. Avukat Ferda Dönmez de, "Kadın ve Şiddetin Hukuksal Boyutları" hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ertan Mumcu, bazı belediye başkanları ile eşleri, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın eşinin de dinledikleri panelde ayrıca AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp'ın da desteği ile, savaş nedeniyle ülkelerinden ayrı olan ve Malatya'daki mülteci kampında barındırılan Suriyeli bazı aileler ile savaşta yaralanan çocuklarına Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Panele emeği geçen ve destek verenlere plaketlerin dağıtımının ardından, program engelliler ile katılımcılara yemek ikramıyla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız