SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı İçin Destek Talebi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin Beydağı’nın ağaçlandırılmasını amaçlayan projesine vatandaşlardan gelecek destekler için bankada hesap numaraları açıldı.

Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Beydağı’nın Ağaçlandırılma Projesi’ni başlatıldığı hatırlatılarak şöyle denildi:

"Topraklarımızın büyük bir kısmının çölleşme ve erozyon tehdidi altında olduğu ve ilimizin de bu genel tablodan en fazla payını alan illerden biri olduğu bilinmektedir. Bu genel tablo ile mücadele edilmesi kapsamında yürütülecek faaliyetlere dayanak olmak amacıyla 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu yürürlüğe konulmuş ve bu bağlamda 2007/28 sayılı Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı hazırlanmıştır.

İlimiz Valisi Doç.Dr.Ulvi SARAN’ın, özel önem verdiği Malatya Ağaçlandırma Seferberliği uygulamalarından birisi de Beydağı’nın Ağaçlandırılma Projesidir.

Bu proje yüzlerce yıl hoyrat ellerce kendinden alınanı bu gün, Beydağı’na geri vermeyi amaçlamaktadır. Toplumun her kesiminden Malatya’yı sevenlerin gönülden desteklediği “Beydağı Ağaçlandırma Projesi” hayata geçmiş ve çalışmalar hızla devam etmektedir.

Beydağı’nın ağaçlandırılması projesi; havası temiz bir kent yaratılması, kenti besleyen su kaynaklarının korunması, erozyon ve çölleşmenin önlenmesi, ilimizi tehdit eden kuraklık riskinin azaltılması gibi çok getirimli; ancak güç birliği, el birliği ve gönül birliği ile hayata geçirilebilecek, sosyal ve insani sorumluluk projesidir. Bu proje ilimizde doğaya, çevreye ve nihayetinde insana bakışta ortaya konan yeni bir vizyonun somut adımlarındandır. Bu güne kadar projeye çeşitli kesimlerce sağlanan katkının 1 Milyon TL’yi aşmış olması projenin adım adım hayata geçirildiğinin somut göstergesidir.

Projenin yürütülmesi bağlamında sorumluluk üstlenen Malatya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucunda proje kapsamında 1 Hektar alanın ağaçlandırılmasının maliyeti 11.000 TL. olarak tespit edilmiştir.

Bu nedenle; başta Beydağı Projesi olmak üzere Yeşil bir Malatya için il içinde, il dışında, yurt dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin, T.C.Ziraat Bankası Akpınar Şubesi 350 099 68-5002 No’lu hesaba yapacakları katkı önem arz etmektedir.

Malatya Ağaçlandırma Seferberliğinde, kampanyaya katılımı arttırmak, bilgi alınmasını kolaylaştırmak, bağışları yönlendirmek amacıyla Malatya Valiliğince “Malatya Ağaçlandırma Portalı” oluşturulmuştur. Sitede Fidan dikimi ile ilgili teknik bilgiler, kampanya etkinlikleri ile ilgili duyurular, yapılan bağışlar, şikayet ve öneriler, yerel ve yaygın medya’da çıkan haberler yer almaktadır. www.map.web.tr. internet adresinden ulaşılan “Malatya Ağaçlandırma Portalı’nda”, “Malatyanın ağaçlandırılmasında öncelik nereye verilmelidir” sorulu bir de anket çalışması bulunmaktadır.

Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı, hemşehrimiz Vahap MUNYAR’ın bir süre önce köşesinde kaleme aldığı yazısında belirttiği gibi “Kayalar delinip fidan dikilecek çorak Beydağı yeşile dönecek”…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız