SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beydağı Kentsel Dönüşümü Hızlı Yapmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2019-09-18 02:39:42
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Beydağı kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapmamız lazım. Bu etabın Malatyalı hemşerilerimizin memnun olabileceği bir şekilde yapılmasını da önemsiyoruz" dedi.

Milletvekili Tüfenkci, Malatya'daki temasları kapsamında Beydağı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek, kentsel dönüşümle ilgili istişarede bulundu. Beydağı'nda kentsel dönüşüm alanında istimlak edilmeyen ve istimlak aşamasındaki evlerde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Tüfenkci, "Özellikle bu etabın yapılması noktasında daha önce buraya ziyaretimizde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'u Malatya'ya davet edip, sorunların yerinde çözümü noktasında adım atmıştık.

O adım çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda neler yapılmış, neler yapılıyor onları yerinde gördük. Hızlı bir şekilde bu etabın hayata geçirilmesi ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi ile beraber Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortak hareket ediyor. O zaman alınan karar gereği bir kısmını Malatya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası'ndan almış olduğu krediyle bir kısmını da TOKİ'nin kendi imkanlarıyla istimlak edilip, yerinde konut istemeyen vatandaşlarımıza istimlak bedellerinin verilmesi, yerinde konut isteyen vatandaşlarımıza da yerinde konut tahsisi, geri kalan etaplarında TOKİ tarafından yapımından vazgeçilerek, belediyemiz tarafından imarları yapılarak serbest bırakılması noktasındaydı" diye konuştu.

Milletvekili Tüfenkci, uygulama imar planlarının bitmek üzere olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla diğer etapları serbest bırakacaklar. Burada da 800 konutluk TOKİ bir inşaat yapacak. O inşaat, kimi yerlerde zemin artı altı, kimi yerlerde zemin artı yedi şekilde olacak. Anlaşan vatandaşlarımızla yerinde konut, anlaşamayanlara da istimlak parası verilecek. Tabi burada ciddi anlamda mağduriyetlerde var. Önemli olan buradaki mağduriyeti en aza indirmek.

TOKİ başkanımızla da yaptığımız konuşmada da yeni bir imkan ve açılım noktasında bir takım taleplerimiz oldu. Belediyemizde belki bir kaç vatandaşımızla anlaşma imkanı sunabilir. Bizim geciken Beydağı kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapmamız lazım. Bu etabın Malatyalı hemşerilerimizin memnun olabileceği bir şekilde yapılmasını da önemsiyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ufuk (4 yıl önce)
    Yusuf kardeşime katılıyorum.Malatyanin üvey evladı Taştepe ve Melekbaba merkeze en yakın mahalleler kentsel dönüşüm burda Boran önce başlamalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • izzet (4 yıl önce)
    vatandaşın 1000 cm sini aldınız bir dayre verdiniz üstelik borçlandırdınız 16 katlı 64 dayreyi 500 cm sine sığdırdınız allaha revamı
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen (4 yıl önce)
    Herkes evlere yazıldı ama evleri böyle giderse rüyalarında görecek bu millet zaten bu hızla ilerlerse daireler 2040 teslim olur yazık değilmi bu millete sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen (4 yıl önce)
    Buraları harabeye çevirdiler 12 yıldır öyle duruyo herkes evlere yazıldı ortada ev falan yok aylardır ancak lojmanlar yıkıldı başka bişey yok.Yapılacak binalarla ilgili tekbir çivi çakılmadı gerçi daha 12 yıl oldu 50 yılda teslim ederler galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    50 yılda biter galiba bu hızla binalar sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    12 yıldır zorla imariskan lojmanları yıkıldı bu hızla gidilirse 20 yılda binalar yapilamaz milleti perişan ettiler sayın vekilim kentsel dönuşum şuanda kaplumbağa hızıyla ilerliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • A. (4 yıl önce)
    Dağları çirkin çirkin yüksek katla kapatmaya çalışıyorlar bu gidişle hava sirkülasyonu olmayacak iklim daha da bozulacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    12 yīl geçti sayin vekil vallahi harikasınızz!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Güzelim tapulu yerleri bedavaya kapatmaya çalışıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Dönümü 1 milyon olan yere 180 teklif edilirse bu iş tabiki olmaz ne vatandaşı mağdur edin nede devleti hakkın adaletin olmadığı yerde sıkıntı devam eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (4 yıl önce)
    Toki beydagi 'nda sadece bu bölgenin manzarayı kapatmadı, 6 ve 7 kat hesini kapatmaz ama olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Kentsel dönüşüm olarak çevre yolu Altına da öncelik olarak el atılmalıdır. Melekbaba Taştepe Göztepe gibi yerler daha değerli olmalı merkez e en yakın bölgeler buralardır. İnsanlar yıllardır bu beklenti içerisinde yaşamışlardır. yetkililerin konu ile ilgili gerekli ilgiyi göstermelerini istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla