SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beydağı Sanat Günleri'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından Beydağı sanat günleri şiir programı düzenlendi.

Yerel Gündem 21 Salonu'nda Şair Sevim Emir'in seslendirdiği "Beydağı Sanat Günleri" şiir dinletisine Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Tarih Kültür Sanat Çalışma Temsilcisi Abdulkadir Artan, şairler ve şiir severler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Abdulkadir Artan, başlatılan programın yaşattığı mutluluğu ifade ederek "Aşık Balı'nın kızı Sevim Emir'in şiirleriyle bugün burada başlayan program bundan sonra her ayın ilk Cuma'sı Beydağı Sanat Günleri adı ile devam edecek ve kalıcılığını sağlamak adına şiir severleri bir araya getirecektir" dedi.

Malatya'nın ünlü aşıklarından biri olan Aşık Balı'nın kızı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "Yaşayan Halk Ozanı" ünvanı verilen Sevim Emir okuduğu şiirlerle dinleyenlere güzel anlar yaşattı. Şiirlerinde genellikle tabiat, doğa ve insan sevgisi üzerinde duran Emir, toplumsal ve güncel olayların etkisinde kalarak yazdığı şiirlerle de halkın duygularına tercümanlık yapmaktadır. Sevim Emir'in "Arguvanlı Aşık Balı ve Şiirleri, Baba Ocağı" adlı iki şiir kitabı bulunmaktadır.

"Beydağı Sanat Günleri"nin bir sonraki programı 1 Şubat 2008 Cuma günü saat 18.00'da Yerel Gündem 21 Toplantı Salonunda Araştırmacı-Yazar Adil Akkoyunlu'nun eserlerini icra edeceği programla şiir severleri buluşturmaya devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız