SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı Tabiat Parkı'na 610 Dönüm Yeni Alan..

0
Güncellendi - 2016-04-18 02:11:35
Beydağı Tabiat Parkı'na 610 Dönüm Yeni Alan..
A- A+ PAYLAŞ

  • Beydağı Tabiat Parkı'nın alanı büyütüldü, Günpınar Şelalesi de Tabiat Parkı statüsüne alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz (aşağıdaki fotoğrafta), 320 dönümlük alana kurulan Beydağı Tabiat Parkı’nın Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla 610 dönümlük bir alanın daha eklenerek toplamda 930 dönüme çıkarıldığını söyledi. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Darende’deki Günpınar Şelalesi’nin de tabiat parkı olmasına karar verildiğini söyledi.

Bakan Eroğlu’ndan tabiat parkı müjdeleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyaretinde tabiat parklarına ilişkin müjdeler verdiğini söyledi.  Deligöz, Bakan Eroğlu’nun ziyaretinde Darende’deki Günpınar Şelalesi’nin tabiat parkı’ ilan edilmesi ve Beydağı Tabiat Parkı’nın da alanının genişletilmesi talimatı verdiğini belirterek “ Sayın deligözBakanımız, Malatya ziyaretlerinde tabiat parkları ile ilgili müjdeler verdi.  Darende’deki Günpınar Şelalesi’nin tabiat parkı olması ve Beydağı Tabiat Parkı’nın etrafında bulunan orman vasfını kazanmış yaklaşık 600 dönümlük alanın da Beydağı Tabiat Parkı’na dahil edilmesi gibi müjdeleri oldu.  600 dönümlük alanın dahil edilmesiyle birlikte yaklaşık toplamda 930 dönümlük bir alan olacak. Burayla ilgili uzun vadeli gelişim planları yapılacak.  Tamamen doğal ortama uygun, doğal yapıyla uyumlu peyzaj uygulama projeleri yapılacak” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Günpınar Şelalesi’nin tabiat parkı olması nedeniyle gereken bütün alt yapı hizmetlerinin de Bakanlık tarafından karşılanacağını ifade etti.

Beydağı’nın ağaçlandırması yüzde 90 tuttu

Öte yandan aynı toplantıda Beydağı bölgesindeki ağaçlandırma faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, ağaçların yüzde 90 oranında tuttuğunu söyledi.  Malatya basınında zaman zaman ağaçların kuruduğu yönünde haberler çıktığını hatırlatan Polat “Bölgede arazi yapısı sıkıntılı. Zaman zaman suyun ulaşmadığı yerlerde ağaçlar kuruyabiliyor ama zaten onların yerine de hemen yenisini dikiyoruz.  Beydağı bölgesine dikilen ağaçlar yüzde 90 oranında tuttu.  Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı bekçi ve işçilerin konaklayacağı bir yer de yaptık. 7/24 işçilerimiz orada takip yapıyor” diye konuştu.

Vali Kamçı: Malatya kamuoyu orayı yakından takip ediyor

Vali Süleyman Kamçı ise, Beydağı ağaçlandırma sahasını Malatya kamuoyunun yakından takip ettiği bir yer olduğunu belirterek, bölgeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Vali Kamçı, “Orası Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın da övgüyle bahsettiği bir yer. Malatya’nın vatandaşından basınına kadar yakından takip ettiği bir yer. Bu nedenle oranın üzerinden özenle durmanızı istiyorum” dedi.

FOTOLAR: Beydağı Tabiat Parkı'na ilişkin proje ve diğer görseller..

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

beydag2

beydag1

beydag3

beydag4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Yine kağıtta kaldı inderesinde böyle bi çalışma kaç yıldır yok nedense hep kağıtta kalıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk (8 yıl önce)
    Neresi ki bura dışarda olunca yerleride animsayamiyoruz (Orduzu Pınarbaşı'nın karşısında, Elazığ'a gidiş yönünde sağ tarafta bir bölümü de askeriye olan alan)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    askeri hastanede rant var ..ee burda da rant var...askeri hastaneye yeni bina diker rant sağlanır..burda da sözde iki ağaç dikerler gerisi beton olur yine yandaşa rant sağlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Buraya toki girse ne güzel olur. 20 Katlı beton bloklar... off bee.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kaplan (8 yıl önce)
    Bunları bırakın budama adı altında merkezde kurutulan koca çınarları eski asgari hastanenşn çamlarına sahip çıkın sulayın budama yapın çapa yapınki kurumasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (8 yıl önce)
    hazır olan korunmamış askeri hastanenin bahçesindekiler kurumuş
    0
    0
    Yanıtla