SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı Yağmur Bekliyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Beydağı eteklerinde taşlık alanda yapılan fidan dikme çalışmasını kuraklık etkiliyor. Hedeflenen 250 bin fidanın ancak yarısının dikilebildiği belirtildi.

Vali Ulvi Saran, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Malatya'nın son derece kurak ve toprağını kaybetmiş, taşlık bölgesinde Beydağı'nın taşlık alanında yapılması zorlu bir çalışma ile burayı yeşillendirmek için çalışma başlatmıştık. Burada taşları delerek ve içine toprak ve fidan koyup ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Çukur açma çalışmaları ile birlikte fidan dikim çalışmaları başladı. Ancak mevsimin kurak geçmesi nedeniyle fidan dikimini yavaş sürdürüyoruz. Beklediğimiz yağmur gelirse, yağmurla nemlenip yumuşamış toprağa daha fazla fidan dikeceğiz. Beydağı bölgesine, yani kayalık alanda yapacağımız çalışmada hedefimiz 250 bin fidan dikeceğiz. Yarıdan fazlısının dikildiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Vali Saran, "Malatya diye andığımız ama her gün çıplak Beydağı'na baktığımız ilimizin gerçek anlamda "Yeşil Malatya" olması için ağaçlandırma seferberliği başlatılmıştır. Üç yıla yayılan bir proje ile Beydağı'nın ve tüm Malatya'nın 15 milyon fidan ile donatılması hedeflenmektedir. Her ilçeye en az 100 bin fidan dikme şartı getirilmiştir. Bu proje tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın ortak katkısı ile gerçekleştirilecektir. Yörenin iklim koşullarına uygun olarak sonbaharda yeterli yağışlardan sonra dikime başlanıp Mart sonuna kadar devam edilecektir. Rüzgarsız ve kapalı havalarda dikim yapılmasına gayret edilecektir. Proje sahasında büyük torbalı ibreli türlerden sedir, karaçam, ardıç; ve çıplak köklü yapraklı türler olarak dikilecek mahlep, akçaağaç, dişbudak ve iğde fidanlarının dikimi yapılacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız