SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı'na 16 Katlı Apartman!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:11
Beydağı'na 16 Katlı Apartman!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da imarla ilgili yaptıkları, düzenlemeleri ile yarattıkları kaos, haksızlık ve yolsuzluk "hala sonuçlanamamış" adli soruşturmalara konu olan kadronun yönetimindeki Malatya Belediyesi'ndeki mevcut kadro, çok daha geniş bir alan ve olanaklar sağlayan"Büyükşehir" sorumluluğunu üstlenmek üzere yeniden göreve talip olurken, son haftalarda ortaya çıkan "ucube" bir imar planlaması görüntüsü vatandaşları şaşkına uğrattı. TOKİ ve Malatya Belediyesi işbirlikli Kentsel Dönüşüm kapsamında eski evlerden temizlenen Beydağı'nın Fırat Mahallesi sınırlarında, Çöşnük eteklerine doğru olan bölgede yükselen 16 katlı bir apartman ile hemen yanında yükselmekte olan bir diğer inşaat, dağlık bölgeye yüksek katlı binaya nasıl izin verilebildiği sorusunu sordurdu.

Malatya'nın temiz hava ile ilgili rüzgar sirkülasyonunun güneyden, Beydağı'ndaki boğazlardan gelmesi nedeniyle, 1950'li yıllardaki imar planlamasında, Cengiz Topel başta olmak üzere bu bölgelere bitişik nizam yüksek katlı apartmanlar yaptırılmaması önerisi yapılırken, aradan geçen 60 yıllık zamanda daha da ileri gidilerek, dağın eteğine adeta "rüzgar kalkanı" gibi yüksek katlı bina yapımına izin verilmesinin, "rant" amacından öte bir amaç taşımadığı ifade ediliyor.

Malatya'nın güneyinde yeralan Beydağı bölgesindeki yapılaşmanın, "kötü örnekler ortaya çıkmaya başlamışken" acilen üniversiteler, mimar ve mühendis odaları gibi uzman kurum- kuruluşlarca tartışılması gerektiği belirtiliyor.

Beydağı'nın güneybatı bölgesindeki mevcut yüksek katlı TOKİ konutlarından sonra, doğu şeridine doğru da aynı şekilde sürdürülebilecek bir yapılaşmanın, Malatya'nın geleceği açısından ciddi bir "sağlıksız kent" sorunu doğuracağı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız