SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Beydağı'nı İmara Açacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, TMMOB İl Temsilciliği'nde, bir grup mimar ve mühendisle biraraya geldi, görüş alışverişinde bulundu.

Akın'ın, odayı ziyareti ve görüşmelerle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’ya yapılacak olan hizmet ve uygulamalarda fikir alışverişinde bulunmak için Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın sivil toplum kuruluşları ile yaptığı periyodik toplantılardan biri daha gerçekleştirildi.

Başkan Akın, mimar ve mühendislerle bir araya gelerek Malatya’nın şehir yapılanması ve trafik başta olmak üzere bir çok konu hakkında görüş alış verişinde bulundu.

3 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (T.M.M.O.B.) Malatya İl Temsilciliği salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra teknik konulardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, Belediye İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Abdurrahman Yavuz, Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erdal Yavaş, Elektrik Odası İl Temsilcisi Apdulvahap Özırmak, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Başkanı Mehmet Karadeniz, Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Çiğdem Uçkaç, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Fikret Ercan ile Mimar ve Mühendisler Katıldı.

Malatya’nın hızla büyüyen bir metropol olduğunu ifade eden Mimarlar Odası İl Temsilcisi Abdurrahman Yavuz, “Malatya’nın kentsel yapılaşması ile ilgili zaman zaman toplantılar yapıp, fikir alış verişinde bulunuyoruz.

Malatya gibi büyük şehirlerin büyüme süreci içerisinde bir takım problemlerin yaşandığını görüyoruz. Malatya’mız da bugünlerde alt yapı, doğalgaz gibi buna benzer büyük çalışmalardan ve aşamalardan geçiyor.

Bütün bu çalışmaları bizim mesleki bilgilerimiz doğrultusunda, Belediye Başkanımızla paylaşmak için buna benzer toplantılar düzenliyoruz” dedi.

Mimarlar Odası İl Temsilcisi Yavuz, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a meslek odalarının deneyimlerini önemsediği için teşekkür ederek, bu toplantıların verimli geçeceğine inandığını, her fikrin Malatya’ya önemli şeyler kazandıracağını da belirtti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise göreve geldiklerinde Malatya’yı ortak akıl ile yöneteceklerini beyan ettiklerini belirterek, “zaman zaman Malatyamızın sorunları ve çözüm yolları için sivil toplum Kuruluşları, Oda temsilcileri ve halkımızla bir araya geliyoruz.

Bu toplantılarda Malatya’nın sorunları ile ilgili, herkesin fikir ve düşüncelerini alarak, Malatya’nın yeniden yapılandırılmasında bu düşüncelerin değerlendirilmesine gayret ediyoruz.

Belediye olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle Beydağı eteklerinin imara açılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Söz konusu Beydağı eteklerini imara açmak için ihaleyi yaptık. Şu anda ağaç değil, ot dahi bitmeyen bu bölgeyi imara açtığımız takdirde, Malatya’nın tarım arazilerini de kurtarmış olacağız. Beydağı bölgesi konum itibariyle de havadar bir yer” dedi.

Daha güzel bir Malatya için bu toplantıların çok büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bu gibi toplantılardan çıkacak her fikrin, mutlaka değerlendireceklerini, amaçlarının her işi ilmi ve tecrübelerden faydalanarak yapmak olduğunu da belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız