SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı'nın Eteğinde Son Kez!..

A- A+ PAYLAŞ

Lağvedilen Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın sancağı, Malatya'da son törenine çıktı.. Malatya açısından da önemli bir kayıp olarak nitelendirilen Ulaştırma Alayı'nın sancağı, düzenlenen törenle Askeri Müze'ye gönderildi.. Törene sadece askerler katıldı..

SANCAK UĞURLAMA TÖRENİ
2.Ordu Komutanlığı’na bağlı Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığının yeniden teşkilatlanma çalışmaları kapsamında lağvedilmesine karar verilmesinin ardından Alay Sancağının uğurlanması nedeniyle tören düzenlendi.

Törene 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Garnizon Komutan Vekili ve 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz ile askeri birliklerin yetkilileri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı. Alay’ın tarihçesi ve lağolma kararlarının okunmasının ardından Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Kd.Albay Akif Karamustafa’nın özgeçmişi okundu. Karamustafa’nın görev süresini doldurmasıyla atama kararıyla Kıbrıs 28.Mekanize Tümen Komutanlığı emrine atandığı belirtildi.

Törende daha sonra Ulaştırma Alay Komutanı Albay Akif Karamustafa, Alay Sancağını, Askeri Müzeye gönderilmesi için Sancak tören komutanı üsteğmene teslim etti.

Sancak devrinde konuşan Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Kd.Albay Akif Karamustafa, “ Bugün 2.Ordu Ulaştırma Eğitim Alayı tarihsel misyonunu tamamlamıştır. Alayımız Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinin altın sayfalarında hak ettiği yeri alacak ve ulaştırma sınıfının gelişmesinde temel taşlardan biri olduğu daima hatırlanacaktır.

Ulaştırma Eğitim Alayı'nın 43 yıllık mazisi şan ve şerefle doludur. Birlerce vatan evladına temel askerlik eğitimi ve sürücü eğitimi vermiştir. Bu kutsal eğitim ocağında, vatanını, bayrağını ve milletini seven, bu uğurda canını, gözünü kırpmadan feda edebilecek nitelikte gözü pek binlerce Mehmetçik yetiştirilmiştir” dedi.

Törende 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Alay Defterini imzaladı ve daha sonra Ulaştırma Alay Komutanı Akif Karamustafa’ya hizmetlerinin anısına şilt ve plaket verdi.

ORDU KOMUTANININ KONUŞMASI..
2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık,yaptığı konuşmada Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın yeniden teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Ulaştırma Eğitim Alayı’nın lağolduğunu belirterek, “ Rengini mübarek ecdat kanından, kumaşını şehit teninden, ay yıldızını hürriyet ve istiklalden alan sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri için şeref timselidir” diyerek şunları söyledi:

“İlk olarak 1963 yılında şoför okulu adıyla kurulan ve 1971 yılında şanlı sancağına kavuşan Ulaştırma Eğitim Alayı, bugüne kadar kendisine tevdi edilen şeref timsali sancağın, layıkıyla muhafazası konusundaki kutsal vazifesini, büyük bir heyecan, şevk ve onuruyla yerine getirmiş ve gösterilen güvene layık olduğunu kanıtlamıştır. Görevini ve işlevini tamamlyayarak lağvolan Alay, lekesiz tertemiz aldığı sancağını yine aynı şekilde teslim etmenin onuruna erişerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı tarihindeki mümtaz ve müstesna yerini almıştır.

Ulaştırma Eğitim Alayı'nda, kurulduğu günden bugüne kadar geçen süre içerisinde; Türk Milletinin bağrından çıkarak vatan borcunu ödemek için asker ocağına yeni gelen vatan evlatlarına, askerliğin temel kuralları öğretilerek en yüksek seviyede şoför eğitimi verilmiş, trafik ehliyetli acemi erlerin temel askerlik ve sürücü eğitimleri yaptırılarak Kara Kuvvetleri birliklerinin şoför ihtiyacı karşılanmıştır.

Bugüne kadar görev yapan alay komutanları olmak üzere, alayın lider personeli olan subay ve astsubayların sevk ve idaresinde Atatürkçü düşünce sistemini benimseyen ve ondan asla taviz vermeyen, disiplinli, üstün moral ve fizik gücüne sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmış erbaş ve erler yetiştirilmiştir.

Bu kutsal vazifeyi her türlü koşulda azimle yerine getirerek tamamlayan, başta eski alay komutanları olmak üzere bu alayda daha önceden görev yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal edenleri de minnet ve rahmetle anıyorum.

Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığının kahraman subay, astsubay, uzman erbaşları ile erbaş ve erleri;

Her türlü olumsuz koşula göğüs ererek, mesai mevhumu tanımadan, nice fedakarlıklara katlanmak suretiyle alayı güzide bir birlik haline getirmek için canla başla çalıştınız. Sizler, birliğinizle ne kadar övünseniz azdır. Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmetlerinizde bir sayfayı kapadınız. Ancak, bundan sonraki vazifeniz devam edecek ve yeni görev yapacağınız yerlerde de aynı şevk, azim ve heyecanla çalışacağınıza inancım tamdır.

Yüce milletimizin engin güvenine sahip ve milletin bağrından çıkmış olan silahlı kuvvetleri ve onun bir parçası olan sizlerin, üstün eğitim seviyeniz ve sarsılmaz disiplin anlayışınız ile büyük Atatürk’ün izinde, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü görevi ve fedakarlığı yapacak azim ve kararlılığına sahip olduğunuza yürekten inanıyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin erinden en üst rütbesine kadar, vatan ve millet sevgisi ile dolu olarak üstün görev anlayışı, şevk ve heyecan içinde, kalbimizde yaşattığımız Atatürk aşkı ile her türlü tehlikeye karşı ülkenin güvenliğinin teminatı olmaya devam edeceğiz.

2'nci Ordu Komutanlığı'nda yaptığınız hizmetleriniz, bıraktığınız eserleriniz ve anılarınız hiçbir zaman unutulmayacak, devamlı gönüllerde yaşayacaktır.”

Tören, geçit töreniyle sona erdi.

MALATYA'NIN KAYBI..
Daha önce Şöfor Okulu, Şoför Er Eğitim Alayı gibi isimlerle anılan Ulaştırma Eğitim Alayı'nın lağvedilmesi Malatya için büyük kayıp olarak nitelendiriliyor.

Her yıl binlerce gencin temel askerlik ve askeri araç sürücülüğü eğitimi aldığı, gerek burada konuşlanan askerler, gerekse ailelerinin Malatya'nın ekonomisine önemli katkıları nedeniyle, kapatılma kararı Malatya için büyük kayıp olarak değerlendirilen Ulaştırma Alayı'nın yerine, bir süre Malatya'daki kışlalardan Lojistik ve Hava Savunma Taburlarının yerleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın lağvedilmesine ilişkin haberlerin 1 yılı aşkın bir süre önce duyulmasının ardından, Malatya'nın ekonomik kaybını önlemek için buraya bir başka eğitim birliğinin nakledilmesi önerileri konuşulurken, Malatya'daki yerel kuruluşlar, meslek odaları, siyasi kuruluşlardan kamuoyu oluşturma adına ciddi bir çaba gösterilmemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız