SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beyin Fırtınası Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:21
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay Başkanlığı'nda,  İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda , "Avukatlık Yasası Önerileri" kapsamında avukatların istek ve görüşleri dinlendi.
 
Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Gündemde yeni bir avukatlık yasası çalışması var. Malum yasalarda insanlara benziyor. Zamanla insanlar gibi yoruluyorlar ve ihtiyaca cevap veremez hale geliyorlar. Avukatlık yasamızda; ülkemizin ve dünyanın değişen koşullarında ihtiyaca cevap veremez bir hale geldi. Bu noktada bizlerin ve Türkiye Barolar Birliği'nin çalışmaları var. Hatta Sayın Adalet Bakanımız Malatya'ya geldiklerinde 2012 yılında yeni bir avukatlık yasasını mecliste çıkarmayı düşündüklerini bizlere iletmişlerdi. Bu noktada bizlerde yeni bir avukatlık yasasının nasıl olması gerektiğiyle ilgili meslektaşlarımızla fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Bunun yanında beyin fırtınası yapıyoruz. Yeni avukatlık yasası nasıl olmalıdır? Buna cevap arıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Barolar Birliği'nin yeni avukatlık yasasıyla ilgili çalışmaları var diyen Kutlubay, "Bizler yargılamanın hakim, savcı ve avukatların birlikte yaptığı kolektif bir faaliyet olduğunu söylüyoruz. Ama bu kolektif faaliyette maalesef biz avukatlar yani savunma hakim ve savcılarla denk, eşit bir konumda değil. Esas temel yasalarımızdaki ve anayasamızdaki avukatı, hakim ve savcıya denk konuma getirecek yasal düzenlemelerin ve alt yapıların oluşturulması yönünde çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın düşüncelerini alıp, ilgi yerlere özellikle de Türkiye Barolar Birliği'ne ileteceğiz. Türkiye Barolar Birliği'nin yeni avukatlık yasasıyla ilgili çalışmaları var, bu çalışmalara katkı sunacağız" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız