SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alternatif Geçiş İçin Proje Var, Para Yok!

0
Güncellendi - 2019-05-23 04:44:16
Alternatif Geçiş İçin Proje Var, Para Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi  üzerine inşa edilen Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı’nda sular altında kalan eski Beylerderesi Köprüsü’nün yerine yeni köprü yapımından vazgeçilmediği, fiyat artışından kaynaklı keşif bedeli artışına gidildiği ve köprü projesinin ihalesi için yüzde 10 ödenek talebinde bulunulduğu öğrenildi. AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, projesinin hazırlandığını, ihalesi için keşif bedelinin yüzde 10’u tutarında ödenek talebinde bulunulduğu belirterek “İhalesi için gerekli ödeneğin sağlanması için konuyu takip ediyoruz” dedi.

Yapımına Mart 2016’da başlanan Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı’nın su tutması ve maksimum seviyeye gelmesi nedeniyle, mühendislik çevrelerinin ‘Sorunlu’ dediği viyadüğe alternatifi olan eski güzergah su altında kaldı.

Mühendislik çevrelerinin yapımı sırasında bir türlü iki ucunun bir araya gelmemesi ve arada oluşan yaklaşık 40 cm’lik kot farkı nedeniyle ‘Sorunlu’ dediği Viyadüğe alternatif olan eski köprünün yerine ‘asma köprü’ yapılacağını gösteren maket proje görüntülerine rağmen, böyle bir köprünün olmaması ‘Yeni köprünün unutulduğu veya köprü projesinden vazgeçildiği’ kuşkularına yol açmıştı.

 Eski Beylerderesi köprüsü yerine baraj üstüne yapılacak olan alternatif köprü projesinden vazgeçilmedi ancak fiyat artışından kaynaklı keşif artışına gidildi ve köprünün ihalesi için ödenek talebinde bulunuldu.  Yeni köprünün viyadüğe daha yakın bir noktaya planlandığı ve bağlantı yollarıyla birlikte 40-45 milyon TL tutarında bir maliyetinin olacağı belirtilirken, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, köprünün yapımı ile ilgili Devlet Demir Yolları ile de mutabakata varıldığı ve keşif bedeli üzerinden yüzde 10 ödeneğin temin edilmesiyle ihalesinin yapılacağını söyledi.  Projenin hazır olduğunu dile getiren Kahtalı, “Bu yüzde 10 ödeneğin sağlanması için konuyu takip ediyoruz” dedi.

İMO: Alternatif köprü bir an önce yapılmalı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Malatya İl Temsilcisi Yardımcısı Vehbi Aluçlu, Malatya’nın, üç taraftan diğer illere viyadüklerle bağlı olduğunu hatırlatarak, olası bir depremde hasar alması muhtemel viyadüklere alternatif olarak Beylerderesi üzerine acilen yeni bir köprünün yapılması gerektiğini söyledi.

Aluçlu “Lojistik merkez de Beylerderesi’nin tepesine kuruluyor. Deprem veya diğer olası doğal afetlerde bu viyadükler hasar alırsa Malatya’ya yardım ancak havadan yapılmak durumunda olacak. Dolayısıyla Doğu-Batı bağlantısını sağlayacak alternatif  bir köprünün mutlaka ama mutlaka yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Maket Görselinde, alternatif geçiş olarak bir köprü vardı

Köprü ve Baraj Gölü oluşmadan önce alternatif olan eski yol bağlantısı

Baraj Gölünün altında kalan eski yol

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • misafir (4 yıl önce)
    Siz yeni proje yapmayın bu defa beylerderesi viyadüğü kapanı neme lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    REZALET...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yeni projeler yapacaklarina 12 sene olmus beydagi kentsel donusum projesini tamamlasinlarda insanlari magdur etmesinler yazik gunah be kardesim
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (4 yıl önce)
    Verin harfiyatcılara bedava atık harfiyat döksünler bi boşluğa üsdüne asfalt atın yolu yapın çıkın köprüyle asmayla uğraşmaya gerek Yok organizenin oralar bom boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Feribotla geçeriz karşıya
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli hikmet (4 yıl önce)
    Uzun vadeli düşünülmüş arkadaşlar bu proje Yakında uçan arabalar Malatya'ya geleceği için köprüye gerek yok emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • 'sağmal tespit uzmanı' malatylı (4 yıl önce)
    tümsiatın haberlerini niye girmiyorsunuz tarafsız gazetecilik herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEMİR (4 yıl önce)
    deprem içinse zaten kuzey çevreyolu için 2. bir köprü altlarda yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • NSEYIR (4 yıl önce)
    Bana göre en sağlıklı 2.geçiş şu tutma bendinin üstünün genişletilerek yapılmasıdır. Hem sağlam olur hemde güvenli altı kimle beton olduğundan esneme de yapmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mismis (4 yıl önce)
    Alternatif geçiş her zaman her yerde olmalı. Bu nasıl bir mantıktır ki o yol ya da köprü yapılmadan su tutulup eskisi tok edilir? Pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (4 yıl önce)
    Beylerderesi parkının yanında tren yolu tarafına mutlaka çit yapılmalı. Parktan aşağıya birinin düşmesi an meselesi. Özellikle pikniğe gittiğimizde gözlerimiz çocuklarımızın üzerinde oluyor ve büyük tedirginlik yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • H.KAYGUSUZ (4 yıl önce)
    Köprünün ortası gün geçtikçe çukurlaşıyor. Allah korusun alternatif yol bile yok. Bakım yapılacağı zaman Sivas üzeri gideriz herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (4 yıl önce)
    2 tane mühendizlik hatası aynı karede buluşmuş. Küçük bi sorun var .Dua edelimde köprüye bişeyolmasın.yoksa şehir girişçıkışı duracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • cahilinbiri (4 yıl önce)
    Neticede yapılacak olan da viyadük veya köprü değil mi. başka yerde yapılıp burada kullanılamayacağına göre ve aynı deprem kuşağında yapılacağına göre bu da yıkılırsa ne yapacaksınız. 500 m.yukarıdan yapın köprrü ya da viyadüke ihtiyaç kalmaz. Yapılması söylenen viyadük sadece burayı gören arazileri değerlendirir. başka bir amacı olamaz. memleket kaynağına yazık etmeyelim. Köprünün amacı arada sırrıtıyor gibime geliyor. Bir cahil olarak öyle görüyorum. Bilmem vatandaş nasıl görür
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (4 yıl önce)
    Subtutmaya başlamadan köprüyü yapsaydınız bari
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    eninde sonunda adana istikametinden gelen yol sivas yoluna çıkacak neden hala inat ediyorlar sorunlu beylerderesi güzergahına
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Bir de şehir içindeki eski dönemde başlayıp seçimden sonra çivi çakılmayan hatta eski belediye başkanının ismi yazan tabelaların bulunduğu güngör caddesi vs. yayınlasanız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Normalde köprü, baraj yapılırken ve su tutmadan yapılır. Yaptıkları her iş plansız ve gelişigüzel olduğu için bu da yanlış plansız ve gelişigüzel olmuştur. Tıpkı 413 yıllık Sulta Ahmet Camiinin resterasyonunu yaparken 413 yıllık camı iskele kurarken kırmaları ve Süleymaniye camiinin akustiğini bozmaları gibi. Ehliyetsiz firmalara verilen ihaleler falan.
    0
    0
    Yanıtla
  • adnan (4 yıl önce)
    ikinci bir viyadük daha yapın, belki ikincisi daha sağlam olur.
    0
    0
    Yanıtla