SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi Barajı İnşaatı Yüzde 6'ya Ulaştı

0
Güncellendi - 2016-11-04 03:04:07
Beylerderesi Barajı İnşaatı Yüzde 6'ya Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi'nde üzerinde yapılacak olan Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı'nda yapım çalışmalarının sürdüğü, fiziki gerçekleşmenin yüzde 6 seviyesinde olduğu bildirildi.

Seti Beylerderesi Viyadüğü'nün güneyinde, gölü de set ile demiryolu köprüsü arasındaki bölgede oluşacak proje, aynı zamanda Beylerderesi Şehir Parkı adıyla oluşturulacak yeşil alan düzenlemesinin en önemli kısmını oluşturuyor. Proje; gölet, park ve ağaçlandırma alanları olmak üzere 3 bölümden oluşuyor ve 1 milyon 327 bin 183 metre kare alanı kapsıyor. Proje kapsamında alanın doğallığı korunarak göletin üzerine, tarihi nitelikte kemer köprü modeliyle bir köprü yapılacak.

Temeli, 26 Mart 2016 günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan barajla ilgili olarak, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ciddi iddiaları gündeme getirmişti. Zeminin baraj yapımına uygun olmadığı, yapılacak barajın viyadüğe de zarar vereceği iddialarına karşın, çalışmalar sürüyor. Ekim 2016 sonu itibarıyla, inşaattaki fiziki gerçekleşmenin yüzde 6 seviyesine ulaştığı bildiriliyor.

Temelden 37,75 metre yüksekliğinde ve silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa edilen Beylerderesi Göleti’nde depolanacak 5 milyon metreküp su ile yaklaşık 8 bin dekar tarım arazisinin modern sulama sistemiyle sulanması amaçlanıyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

İnşaattaki SON DURUM

unnamed (25)

unnamed (22)

unnamed (23)

unnamed (24)

Maket FOTOLAR

beylerderesi2

belderderesigolet_5680a75b21a00

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 yıl önce)
    Tellioğullarına hücum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Yeşil vadi bizim olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Defalarca uyarıldı. İnşaat müh. Odası jeologlar kendisini çevreci zannedenler lagım göletine neden karşı çıkmıyorsunuz. Yazın 5 ay çayın kokusunu çırmıktılılar biliyor. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Ewet baraj değil gölet ve kanalizasyon göleti Yeşilyurt ve gündüzbey in bütün kanalizasyonu oraya akacak etrafında da parklar olup insanlar stres atacak sağolun büyük şehir bld ve maski
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    su yok baraj yapılıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • çağrı (6 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Olur mu hiç su yok. Gelen çok düzenli bir debi var bundan daha vasat durumda olan yerlere ne göletler yaptılar. Malatya da ama dediğin gibi bize baraj denilince aklımıza şarıl şarıl akan nehir geliyor ilk gördüğüm zaman bende öyle düşünmüştüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (7 yıl önce)
    kaybolan yeşillikler ve rantiyeye teslim edilecek arazilerden geçtik artık. viyadüğün su(hidro) dayanımı göl içinde kalan kısmında yenileme veya güçlendirme gerektirip gerekmediği araştırıldı mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    yeşilvadimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (7 yıl önce)
    Sahi o bölgedeki arazi alım satımlarında özellikle kimlerin adının geçtiğini de biliyor mu halkımız?..
    0
    0
    Yanıtla
  • desenize yine birileri zengin ediliyor..rantla çark döndürülmeye çalışıyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (7 yıl önce)
    Bir kere baraj değil gölet. İkincisi o gölet su tutmaz. Zemin sağlam değil. Zemin etüdü uydur kaydır ile yapıldı. Demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla