SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi İhalesi Yapıldı"

0
Güncellendi - 2016-03-31 20:50:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın uzun bir dönemden beri gündeminde olan Beylerderesi Göleti’nin  “Yeşilvadi Projesi” yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve ihaleye 31 firmanın katıldığını açıkladı.

İHALEYE 31 FİRMA TEKLİF VERDİ

Malatya’nın hem sulama,  hem de şehir prestiji açısında önemli bir sosyal donatı alanına kavuşacağını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Beylerderesi Göleti, uzun bir süreden beri gündemimizde bunuyordu. Ancak konunun teknik olarak incelenmesi ve projelendirilmesi sonuçlandı ve yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Beylerderesi Göleti İhalesi Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmiştir. İhaleye 31 firma katılmış ve firmaların dosyaları ve teklifleri incelenmektedir” şeklinde bilgi verdi.

GÖLET BARAJ TİPİ ŞEKLİNDE YAPILACAK

Çalık, Beylerderesi Göleti ana gövdesinin DSİ tarafından yapılan projeye göre, Beylerderesi  Viyadükü ayakları ile Beylerderesi köprüsünün arasında yapılacağını ve göl alanının Çırmıhtı merkezi yönüne verileceğini kaydetti. Çalık, , “Göletimiz talvegden yüksekliği 31.75 metre, temelden yüksekliği 38.75 metre, kret uzunluğu 249,00 metre, silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipindedir” dedi.

SULAMA SUYU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Beylerderesi Göleti  inşaatının 2016’da başlayarak 2017’de tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Çalık, “BeylerderesiGgöleti hem sulama amaçlı bir proje, hem de şehrimiz için prestij bir proje olacaktır.  Beylerderesi Göletimiz ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek bölgemiz ile Eskimalatya’nın önemli bir bölümünün sulama suyu sorununu tamamen çözülmüş olacaktır. Bu prjoenin hayata geçirilmesinde büyük emek ve destekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Malatya milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğüne ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, AK Parti İl teşkilatıma teşekkür ediyorum. Projemiz, bizleri her dönem destekleyerek yalnız bırakmayan Malatyalı hemşerilerime hayırlı olsun” dedi.

Bu arada, Çalık, Beylerderesi Göleti ile ilgili olarak proje fotoğraflarını da ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

"Beylerderesi İhalesi Yapıldı" 1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız