SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi Köprüsü'nün Ön Projesi Bitti.."

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal, Beylerderesi Köprüsü ön projesinin bittiğini açıkladı ve proje detayları ile ilgili bilgi verdi.

Erkal, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Malatya İli, Malatya-Gölbaşı Devlet yolu ‘Beylerderesi Köprüsü’ ön projesi bitirilmiştir. Uygulama ve Detay Projeleri ihale kapsamında bilahare yaptırılacaktır.

Beylerderesi Köprüsü’nün eni 24 metre, uzunluğu 382 metre olacaktır. Köprü orta açıklığı 185 metre, orta ayak yüksekliği ise 65 metredir. Köprü dengeli konsol inşaat tekniğine göre yapılacaktır. Köprünün keşif bedeli tamamlanmış olup, ihale hazırlıkları devam etmektedir. Toplam keşif bedeli 15 milyon YTL (15 Trilyon TL) civarında olup 2005 yılı bütçe ödeneği 1 milyon YTL’dir. Devlet Planlama Teşkilatı’ndan 500 bin YTL ek ödenek istenmiştir. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre toplam bedelin yüzde 10’unu temin etmeden ihale yapılamayacağından 500 bin YTL ek ödenek gerekmektedir.

Bununla ilgili talep Devlet Planlama Teşkilatı’na yazılmıştır. Devlet Planlama Teşkilatı’ndan uygun görüş geldikten sonra Maliye Bakanlığı’ndan ek ödenek tahsisi yapılacak ve iş ihale edilecektir. Tahminen Haziran ayında ihale edilmesi planlanmaktadır. Bu köprünün tamamlanması ile birlikte yol 2.4 km. kısalacak ve daha da önemlisi rahat bir seyr-ü sefer imkanı sağlanacaktır.

Özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanması ile beraber, burada büyük bir çalışan insan potansiyeli oluşacak ve bu bağlantı daha da önemli hale gelecektir. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin gündeme gelmesi ise potansiyeli daha da artıracak ve belki de bu bölgede ‘Mini Uydu Kent’ inşa edilmesi gerekli olacaktır.

Bundan dolayı Beylerderesi Köprüsü’nün tamamlanması Malatyamız ve insanımız için sosyal, fiziki, ekonomik alanda pozitif yansımaları da beraberinde getirecek ve bu köprü ‘Batının Doğusu- Doğunun Batısı’ olarak tanımladığımız Malatya’mızın bu fonksiyonuna büyük bir katkı sağlayacaktır.

Böylece yıllardır Malatya’mızın gündeminde olan, bu önemli proje hayata geçmiş ve Malatya’mızın bir özlemi daha gerçekleşmiş olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız