SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi Vadisi Korunacak"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin bu yıl 17'ncisi törenle başlatıldı.

İlçedeki çim sahada, 17.Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin açılış törenine, Vali Ulvi Saran, Kaymakam İlhan Abay, Malatya Belediye başkan vekili Ertan Mumcu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmnet Kavuk, AKP  Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, ESKKK Başkanı Ali Evren, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Mesut Parlak, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, bazı belediye başkanı, birçok sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekkül temsilcisi katıldı.

VALİ ULVİ SARAN, BEYLERDERESİ VADİSİ PROJESİ MÜJDESİNİ VERDİ

Buradaki törende konuşan Vali Ulvi Saran, şenliklerin Yeşilyurt ve Malatya için önemli sosyal hareketlilik getirdiğine dikkat çekip, Yeşilyurt kirazının, tadı ve aromasıyla Türkiye'de adından söz ettiren bir meyve olduğunu söyledi.

Yeşilyurt sınırlarında olan Beylerderesi vadisi için proje yaptırdıklarını söyleyen Vali Saran, burasının tabiat varlığı olarak tescil ettirilip yeşilliğinin koruma altına alınacağını vurguladı.

Kaymakam İlhan Abay da, "Festival ve şenlikler, insanların bir araya gelmesi için buluşma aracıdır" diyerek, Yeşilyurt şenlikleri ile hem kirazın tanıtıldığını, hem de il dışında olan Yeşilyurtluların memleketlerine gelme fırsatı olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, şenliklerin il dışındaki Yeşilyurtlular'ın ilçeye gelmelerine vesile olduğuna dikkat çeken Kavuk, böylece il dışındaki Yeşilyurtluların ilçe ile hasretlerini giderdiklerini, böylece kaynaşmanın sağlandığını vurguladı.

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, kayısıya alternatif en önemli ürünün kiraz olduğuna dikkat çekip, 17 yıldır hem tatmak, hem de tattırmak için düzenlenen şenliklerin önemini anlattı.

Milletvekili Cemal Akın da, kirazı daha fazla tanıtmak ve ekonomik girdisini arttırmak için düzenlenen şenilğin önemini anlattı ve Udi Nevres gibi birçok ünlüyü bağrında çıkaran Yeşilyurt'un her yönüyle güzel ilçe olduğunu aktardı.

İstanbul'daki Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ise, "Ayrılığımız sadece oy sandığındadır. Yeşilyurtlular olarak bizler birlik ve beraberlik içereisinde ilçemize hizmetler ediyoruz" diyerek, Yeşilyurtlular Derneği olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.

17.Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri nedeniyle cumartesi ve pazar günleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız