SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi Viyadüğü'nde Gelişme Var.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Malatya Muhtarlar Derneği arasında ayda bir yapılan değerlendirme toplantılarından biri daha gerçekleştirildi. Toplantıda, Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Eren, başta Meyvecilik Enstitisü Arazisi’nin belediyeye devrinin sağlanması, atık su arıtma tesisinin tam kapasite ile hizmete sokulması olmak üzere Belediye Başkanı Akın’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Muhtarlar Derneği’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül ve bazı daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlar ile Belediye Başkanının her ay periyodik olarak toplandıklarını ve bu toplantılarda mahallelerin sorunlarını karşılıklı görüştüklerini söyledi.

Eren konuşmasında, Nisan ayı ile birlikte muhtarların taleplerinin artacağını dile getirerek, Malatya Belediyesi yönetiminin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taleplere karşı duyarlı olacağına inandığını söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Malatya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve tam kapasite ile hizmete sokulan Atıksu Arıtma Tesisi ve Malatya’ya kazandırılan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazisi nedeniyle Belediye Başkan H. Cemal Akın’a teşekkür ettiklerini ifade etti.

BEYLERDERESİ VİYADÜĞÜ..
Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren’in konuşmasından sonra konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, her toplantıda sevindirici bir haber verdiklerini belirterek, yıllardır Malatya'nın rüyası olan Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Köprüler Daire Başkanı ile bir görüşmede bulunduğunu söyledi.

Başkan Akın, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminden bu yana Beylerderesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacak ve Malatya’nın Batıya doğru gelişmesini sağlayacak bir köprü hayal edildiğini belirterek, bu konuda yürüttükleri girişimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi. Belediye Başkanı Akın, Beylerderesi Viyadüğü yapılması konusunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Köprüler Daire Başkanı ile görüştüğünü belirterek ” Bu çalışmalarımız inşaallah müspet bir şekilde neticelenecek. Daha önce değişik tekniklerle hesap edilen bu viyadük şu anda yine Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan son teknik gibi düşünülüyor. Kutu kesitle ilgili proje neticesinde inşallah Beyler Deresi’nin iki yakasını birleştireceğiz. Viyadük 65 metre yüksekliğinde olması planlanmış. Arkadaşlarımız bu son tekniğin Almanya’daki bir firma tarafından gerçekleştirildiğini, bu firma ile görüşüldükten sonra bu konuda bize kesin şekilde cevap vereceklerini, yardımcı olmaya gayret edeceklerini vadettiler. Artık Malatya’nın bu konudaki beklentisi inşallah cevap bulacak. Malatya’nın Beylerderesi’nin Batı yakasında gelişmesinin en büyük eksikliklerinden biri ikmal edilmiş olacak” dedi.

SÜMER ARAZİSİNİN 3 KATI..
Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya adına kısa bir süre önce önemli bir işe imza attıklarını ve mutluluk yaşadıklarını belirterek, Meyvecilik Araştırma Enstitisü arazisinin Malatya Belediyesi’ne devrinin büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün yaklaşık 300 dönümlük arazisinin ekonomik bakımdan çok yüksek değerde olduğnu söyleyen Akın, “ Sümer arazisini 110 dönüm olarak düşündüğümüzde, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bu alanın 3 katı kadar bir alan. Malatya’nın çok büyük ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan. Bunu gerçekleştirdik. Parklarla ilgili üçüncü hedefimiz Şeker fabrikasının fabrika alanından arta kalan 800 dönüm civarındaki arsanın Malatya’ya kazandırılması için çalışmalarımız süratle devam ediyor. “ dedi.

TAMİRAT SÜRATLİ OLACAK..
Belediye Başkanı Akın, yolların kış şartları nedeniyle önemli ölçüde tahrip olduğunu belirterek tahrip olan yolların ve kaldırımların hızla onarılacağını söyledi. Belediye Başkanı Akın “ Kıştan çıktık bundan dolayı mahallelerimiz ve yollarımız kışın etkisiyle asfaltlarımız sökülmüş, kaldırımlarımız bakıma ihtiyacı var. Arkadaşlarımızla birlikte, ekiplerimiz ile birlikte süratle bu eksiklikleri gidereceğiz” diye konuştu.

TAŞTEPE SAĞLIK OCAĞI..
2004 yılı Mayıs ayında temeli kendisi tarafından atılan ve Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Taştepe Sağlık Ocağı’nın kısa süre sonra açılış törenini yapacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Akın, “Ben göreve geldikten sonra Taştepe Mahallesi’nde bir sağlık ocağı temeli atmıştık. Bu sağlık ocağı son derece modern bir sağlık tesisi oldu. Hem Taştepe Mahallesi’ne hem civar mahalle sakinlerine sağlık hizmeti verecek. Kısa zamanda hep birlikte bu tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. Orada üç katlı olan bu sağlık ocağımızda 9 doktor odası eczacı odası yani büyük hizmetler verebilecek imkanlara haiz bir sağlık ocağı” dedi.

DOĞALGAZ'DAN SONRA YOL VE KALDIRIM..
Belediye Başkanı Akın, Malatya’nın cadde ve sokaklarının çok geniş kapsamlı bir bakıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, “ Daha önceki hep birlikte bir kanaat paylaşmıştık. O zamana kadar sizleri çamurdan ve tozdan kurtaracak bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Allah nasip ederse doğal gaz çalışmalarından sonra kaldırımlarımızla, asfaltlarımızla fevkalade güzel bir hizmet sunacağız. O zaman ara yollarımızı kilit taşı ile döşemeyi düşünüyoruz.

ALT GEÇİTLER..
Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın konuşmasından sonra Fen İşleri Müdür Yardımcısı Ramazan Toy da Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik kavşaklarına yapılacak alan araç alt geçitleri hakkında bilgi verdi. Mevcut kavşakların artık sinyalizasyon sistemi ile bile trafik akışına cevap veremediğini belirten Ramazan Toy, “Bu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmak amacıyla planladığımız araç alt geçitlerinin statik projelerini ihale ettik. Statik projelerin tamamlanmasından sonra da inşaat ihalesini yapacağız. Bu projelerin gerçekleşmesiyle birlikte bu noktalardaki trafik akışında ortalama yüzde 60 oranında bir rahatlama sağlanmış olacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız