SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi Viyadük İnşasına Start

A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi'nde inşa edilecek olan 420 metre uzunluğundaki 4 şeritli viyadüğün yapım çalışmalarına geçtiğimiz günlerde fiilen başlanırken, AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt ile parti yöneticileri, inşaat alanında inceleme yaptılar. Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, AKP'li gruba viyadük ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TEMEL KAZISI BAŞLADI..
AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Karayoları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Merkez Karar Yürütme kurulu Üyesi Öznur Çalık, İl Başkanı İhsan Koca birlikte Beylerderesi mevkiine giderek, kısa bir süre önce başlayan inşa çalışmalarını yerinde incelediler.

Milletvekili Başkurt, “Malatya’nın yıllırdır rüyası olan Beylerderesi viyadüğü için artık temel atılmaya başladı. Şükürler olsun, her Malatyalı’nın yüzyıllar öncesine dayanan bir hayaliydi. Bu hayal gerçek oldu. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Başkurt, “2 yıl içinde burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Başbakanımızın da buraya gelmesini bekliyoruz. Gerçekten Türkiye’nin batıdan sonraki en büyük viyadüğü olacak. Burası için rahmetli Turgut Özal döneminde bir çalışma olmuştu, ancak biz hükümet olarak bu projenin üzerinde durduk.” diye konuştu. Başkurt, Beylerderesi Viyadüğü’nün altının göl olmasi için de bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ise , “Projemiz 420 metre uzunluğunda ve 2x2 olarak 24 metrelik bir platform üzerinde duruyor. Projede 4 tane ayak var. Orta ayakların en büyük boyu 53 metre, kenar ayakların boyu ise 13 metre olacak. Projemiz yurt dışında yapıldı. Dünyada en fazla açıklık boyutundaki tek köprü Brezilya’dan sonra Elazığ’da Ağın'da yapılmıştı. Bu üçüncü köprü olacak. Burası dünyada 3’üncü köprü olarak hesaplanmış durumda. Her türlü deprem şartları hesaplanarak proje yapıldı. Proje yapılırken bu zevki hep birlikte yaşayacağız. Bu proje hayal edilemeyecek derecede bir projedir” dedi.

Viyadük üzerine hafif raylı sistemin yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili olarak da bilgi veren Altunyuva, köprü üzerinde hafif raylı sistemin kurulması için orta refüjün ileride kullanılabileceğini buna da bilimsel olarak karar verilmesi gerektiğin isöyledi.

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, projeye destek veren herkese teşekkür etti. Çalık, “Şükürler olsun ki, beklediğimiz rüya gerçekleşiyor” dedi.

AKP İl Başkanı İhsan Koca da, projenin Malatya’nın önünü açacağına inandığını belirterek, “Bu proje ile Malatya’nın ufku açılacak. Bu proje sadece Malatya için değil, tüm Doğu illerimiz için güzel bir hizmet olacak” şeklinde konuştu.

Beylerderesi Viyadüğü, halen yüksek meyilli iki rampayla inilip çıkılan Beylerderesi geçişini yaklaşık 2.4 kilometre kısaltacağı gibi, bu bölgedeki trafiği de güvenli hale getirecek.

Bu arada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Haziran ayında bir Malatya gezisinin söz konusu olduğu, ancak bunun henüz kesinleşmediği, ancak Başbakan'ın gelmesi halinde Beylerderesi Viyadüğü'nün resmi temel atma töreninin Haziran ayında yapılabileceği bildirildi.

İHALE BİLGİLERİ..
Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili olarak Kamu İhale Kurumu'nun, 5 Ekim 2005 tarihli bülteninde "İhale Sonucu İlanı" başlığıyla yapılan açıklamada şu bilgiler yeralıyordu:

"Malatya ilinde, Elazığ-Malatya-Darende yolundaki Malatya Grubu Köprülerinden Beylerderesi Köprüsü inşaatı yapım işi için toplam 5 adet teklif verilmiş ve bu tekliflerin 3 adedi geçerli sayılmıştır. Söz konusu yapım işi açık ihale usulü ile 28.06.2005 tarihinde 10,930,396.55 (YTL) bedelle ÜSTYAPI İnşaat Limited Şirketi+MEGA Yapı İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişimi'ne ihale edilmiştir.

İşin Başlangıç ve Bitişi: 14.10.2005 - 01.06.2009"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız