SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi'nde Yeni Güzergah

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:14:16
Beylerderesi'nde Yeni Güzergah
A- A+ PAYLAŞ

2011 yılında çok tartışılan bir yapım döneminin ardından ulaşıma açılan Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü'nün, açılışından 3 yıl sonra bakım onarım çalışmaları ve 4 dilatasyon derzinin  (Yan yana yapılan ve birbirinden bağımsız olan yapıların arasında oluşturulan boşluğa dilatasyon derzi denir) değiştirilecek olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ulaşıma kapatılacak olması nedeniyle, ulaşımın eski güzergahtan sağlanması için karayollarınca düzenleme çalışmalarına başlandı.

2006 yılında ihale edilen, 2011 yılında ihale bedelinin 3.5 misli maliyetle tamamlanan, iki yakadan başlatılan beton döküm çalışmalarında seviyenin tutturulamaması nedeniyle 30 santim civarında fark oluştuğu, bunun da asfaltla kapatılarak gizlendiği iddialarına neden olan, sağlam inşa edilmediği yolundaki eleştiriler sürekli gündeme getirilen, sağlam malzeme kullanılmadığı, inşa aşamasında sağlıklı denetim de yapılmadığı sık sık haber konusu olan Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü'nde ilk arıza, 2012 Kasım ayında meydana gelmişti. Viyadüğün dilatasyon derzlerinden birinin kırıldığı belirlenmiş, onarımı yoluna gidilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Beylerderesi Viyadüğü’nde bulunan 4 adet dilatasyon derzinin tamamen değiştirileceğini ve köprünün genel olarak bakıma alınacağını söylemişti. Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tamir ve bakım çalışmaları için Viyadüğün bir ay boyunca kapatılacağını kaydeden Özendi “Bu dilatasyon derzlerimizden birisi geçen yıl ağır trafik altında kırılmıştı ve biz tamir etmiştik. Şimdi tamamını yenilemek için derzler yurt dışında yaptırıldı. Ramazan ayı nedeniyle bekliyoruz. Seçim sürecini atlattıktan sonraki bir tarihte Beylerderesi Viyadüğü’nü trafiğe kapatıp, bir aylık bir bakıma alacağız. Bu bakım kapsamında viyadüğün asfaltı tamamen yenilenecek. Altındaki su yalıtımları yenilenecek ve üstünün kaplaması yenilenmek üzere çalışma başlatılacak. Tahmini bitirme süremiz de bir ay olacak. Bu süre içerisinde trafiği eski yoldan vereceğiz” demişti.

Beylerderesi'nde viyadüğün kapatılacak olması nedeniyle, ulaşımın eski güzergahtan sağlanacağı belirtilirken, bu güzergahın mevcut duble yollara bağlantısının sağlanması amacıyla Karayolları ekiplerince çalışmalara başlandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız