SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi'ne Alternatif Güzergah Oluşturacak"

0
Güncellendi - 2020-10-08 04:09:59
A- A+ PAYLAŞ

KÖPRÜ İNŞAATI SÜRÜYOR.. AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talimatlarıyla hızlandırılan ‘Kuzey Çevreyolu’ proje çalışmaları kapsamında; Beylerderesi’ndeki Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapımı devam eden Şahnahan'daki köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 318 metre uzunluğunda, çift gidiş ve geliş olarak yapımı devam eden Şahnahan’daki köprünün, Beylerderesi’ndeki Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki trafik akışının daha akıcı hale geleceğini söyledi.

“DEĞERLİ BİR YATIRIMIN DAHA BÖLGEMİZE KAZANDIRILACAK OLMASININ HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Şahnahan’daki köprünün tamamlanması noktasında Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Başkan Çınar, “ Kuzey Çevre Yolu Projesi kapsamında; Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapılan köprü inşaatımız tüm hızıyla sürmektedir. 318 metre uzunluğunda çift gidiş ve gelişli, bölgemizin trafik yükünü hafifletecek kıymetli bir yatırıma daha kavuşacak olmanın şimdiden mutluluğunu yaşıyoruz. Köprümüzün bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi noktasında geçen hafta kentimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun talimatlarıyla yapım işleri hızlandırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde köprünün birkaç ayağı üst koda kadar ulaştırıldı, sadece sulama sezonundan dolayı iki temelleri kaldı, bir aya kadar bitecek olan sulama sezonunun sonuyla birlikte deplaselerini yapıp temel imalatlarına başlayacaklar. Temennimiz 2021 Yılının bahar ayıyla birlikte buranın bitmesi, önümüzdeki yıl içerisinde de diğer üst yapı imalatlarının tamamlanmasıdır. Tavşantepe, Doğanşehir ve Akçadağ yol ayırımından Sivas yoluna kadar olan ulaşım ağının önümüzdeki yıl itibariyle açılmasını temenni ediyoruz. Çünkü burası viyadüklerin olduğu, geniş açıklıkların olduğu ve imalatların zor olduğu bir bölgedir. Yolun devamıyla ilgilide kamulaştırma kararı alınmıştı ve bu karar neticesinde kamulaştırmalara yönelik ödemeler hızlı bir şekilde yapıldı, imalat ve inşaat işleri devam edecektir. Yeşilyurt Belediyesi olarak köprümüzün en kısa sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine girmesi açısından üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Köprümüzün deplaselerle ilgili çalışmalarını toparladık, gerekli kurumlarla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. Çok yoğun bir trafik akışının söz konusu olduğu Beylerderesi bölgesinde alternatif bir yol güzergâhı oluşturacak olan köprümüzün planlandığı zamanda hizmete girmesi adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Malatya’mız ve bölgemiz değerli bir esere daha kavuşacaktır. Böylesine kıymetli bir yatırımın bölgemize kazandırılması noktasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza ve katkı sunan herkese şahsım ve hemşerilerim adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“ŞAHNAHAN’DAKİ KÖPRÜMÜZ BÖLGENİN TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK”

Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapılan köprü inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci, “ Köprü inşaatı Mayıs ayı gibi bitmiş olur, alt yapı ve deplaselerinden dolayı biraz gecikme yaşanıyor. Yeşilyurt Belediyemiz ve ilgili kurumlarımız, Şahnahan’daki regülatörün olduğu bölgeyi mesire alanına dönüştürüp güzel bir projeyle hemşehrilerimizin hizmetine sunup, buradaki pis suyun taşınması noktasında çalışmalar yürütüyorlar. Kurumlarımızın işbirliği içerisinde devam eden Şahnahan’da ki köprümüzün tamamlanıp hizmete girmesiyle Turgut Özal Viyadüğümüzün yükü hafifleyecektir. Hedefimiz; Kuzey Çevre Yolunu 2022 yılı itibariyle bitirmektir. Geçtiğimiz hafta Malatya’mıza gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'da bu noktada ödemeler başta olmak üzere diğer talimatları verdi. Daha önce acele kamulaştırma kararını Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle yayınlanmıştı. Acele kamulaştırılması gereken yerlerin kamulaştırılması da dâhil olmak üzere, Sivas yolunun diğer tarafında kalan Topsöğüt ve Melekbaba’ya doğru olan kısımlardaki kamulaştırmalar içindi, burada bir kamulaştırma problemi bulunmuyor. Dolayısıyla burada hızlı ve planlı bir çalışma yürütülüyor. İnşallah hedefimiz 2021 yılının ilk dönemlerinde Akçadağ yol ayrımından havaalanına kadar olan kısmın ulaşıma açılması ve milletimizin hizmetine sunulmasıdır. Bu süre içerisinde diğer kesiminde tamamlanarak Malatya ve bu bölgede yolculuk yapanların hizmetine açmaktır. AK Parti olarak milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • black (3 yıl önce)
    Beylerderesinin alternatifi şahnahan olabilir mi? Bu kadar mı hesap bilmezsiniz. Üstelik yine çift şerit. Anlamadınız mı hala yetmiyor yetmiyor. 3 yıl sonra üçüncü köprüye de başlarsınız. Nasıl olsa para bol...
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (3 yıl önce)
    Önce şehrin yöneticileri sonra ülkenin yöneticileri iş bilenler olmalı ben yaptım oldu dememeli önce iş ehline verilmeli. Beylerderesi viyadüğü kot olarak yalnış yapıldı. Şu anki köprüye yakın 100 - 200 metre yeşilyurt tarafına yeni bir viyadük köprü yapılarak yolda ki S de düzeltilerek şehire düz bir gergin ip gibi bulvar yapılmalıdır. Yalınız yapılacak köprüde tren yoluda düşünülmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    özal viyadüğü nün 40cm hatalı olduğunu haber yapanlar hainlikle ,çekememezlikle ,muhalefete satılmışlikla suçlanmıştı.bu nasıl iş her geçişimde vatandaşın bunu yapanlara izin verenlere %75 oy verdiğini düşünür.kasislerde kendime gelip ,böyle vatandaşa böyle siyasetci lazımmış derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Kimi kime şikayet edeceksin? Din, iman, ahlak, vicdan ve insanlığın kalmadığı bir yerde ne yapılabilir ki? Yapanın yanına kar kaldığı, liyakatın olmadığı, rant için her yolun mübah olduğu bir ülkede başka ne olabilir ki? Haklının hakkını savunamadığı, bilenin yerine bilmeyenin işe alındığı bir ülke de ne yapılabilir ki? Bütün bunları sineye çeken insanların olması ise cabası. Çürümüşlük diz boyu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    Köprü uzmanı değilim ama geçtiğimde o kot farkı beni çok korkutuyor, geçerken aklıma ismini hatırlamadığım sanırım bir avrupa ülkesiydi araçlar köprüden geçerken yıkılan köprünün haberi geliyor. Bu arada kuzey çevre yolunun köprüsü beylerderesi viyadüğüne baya uzak değil mi nasıl alternatif olacak. Misal avm nin alternatif iki yolu var biri çevre yolu biri İnönü caddesi şahsen alternatif örneğini ben böyle tanımlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Şehir trafiğinin bölgedeki yoğunluğu yani sanayi kuumları ve sair resmi kurumların güzergahındaki ''beylerderesi hattı'' çevresinde , daha radikal ve aslına uygun bir irade ortaya koymak sureti ile bu yanlış behemehal tolöre edilebilir. Evcilik oynamıyoruz. Beylerderesi su göleti çevresinde bir çok alan mesire veya rant alanı şeklinde bir imar ve şuyulandırma toleransı ile oluştuğu muhakkak. Malatyalı daha realist olmanızı bekliyor. Geçmişte yapılan hatalar yeni kaoslara sebep olmanalı. Önemli olan niyet ve şeffaflık. Aşamayacağımız konu yok. Şehrin cehenneme evrilmesini erk sahibi hiç bir vatan evladı istemez. Cesur olun ve basit kararları derhal alın. Her aşamasını kamuoyu ile paylaşarak ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    40 santimetre, ki yarım metre netedeyse, bir mühendislik hatası ile .(ki mühendislikte böyle bir hata yoktur, sanmıyorum müteahhit ve denetleyicnini vasatlığı veya ahbap çavuş ilişkisi ürünü) köprünün iki yakasını basit dikişle tutturan yüklenici firma,projelendiren, ihale eden kurum, denetletleyen ve nihayet açılmasına müsade eden raporun sahipleri hesap vermeyecek mi? Bu noktada benim ve Malatyalı bir çok aklın hukuk sürecinin işletilmediği ve yapanın yanına kar kaldığı o ahlaksız girdabı sorgulanasından daha doğal bir duruş olamaz! Ve viyadüğün altına kondurulan baraj projesi ile lgili görselde, eski güzergahtaki köprünün yerinde bir ''asma köprü'' kamuoyu ile paylaşılmıştı. Ve bu köprü yok oldu. Uçtu gitti, kimse de demediki aga burada bir asma köprü vardı, ne oldu? Efendim inşaatın gidişatına ve müteahhidin menfaatine kıyamadık koymadık, veya şu sebeple ''şimdilik'' uygun görmedik, diyemediler. Yeni çevre yolu ve köprüsü zaten projede var. Bu köprü şehir içi trafiği için hesaplanabilir mi? . Ancak Beylerderesindeki trafikle çevre yolunun alajası yok. Dolayısı ile çözüm şu, eski yolun derhal faaliyetegeçmesi, alternatif çözüm olarak asma köprü ile revize edilmesi ve Özal köprüsünün yıkılįp yeniden yapılmasıdır. İtirazı olan varsa veya daha makul çözümü olan akıllı hemşehrilerim yazabilir...
    0
    0
    Yanıtla