SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi'ne Baraj Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ
 
Beylerderesi'ne gölet yapılması için yapılan girişimler sonrasında, Devlet Su İşleri'nin (DSİ)bu bölge için baraj düşüncesinin olduğu öğrenildi. 
 
İl Genel Meclisi tarafından gölet yapılması yönünde temenni kararı alınarak, DSİ'ye gönderilmişti. Söz konusu bölgenin DSİ'nin 'Master Planı' içerisinde olduğu belirtilirken, bu konuda çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 
 
DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan tarafından İl Genel Meclisi'ne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi;  "Malatya İl Genel Meclisi'ni kararı ile Malatya İli Beylerderesi üzerinde baraj yapılması talep edilmektedir. Söz konusu baraj yapılması talep edilen yer, Bölge Müdürlüğü'müzün çalışma programında Malatya İli İçme Suyu ve Sulamaları Master Planı içerisinde yer almakta olup, Beylerderesi üzerinde baraj yapılmasına uygun depolama yerleri araştırma çalışmaları devam etmektedir." 
 
DSİ'nin gönderdiği yazıyı değerlendiren Meclis Başkanı Naci Şavata, "Biz gölet istemiştik, ancak DSİ baraj üzerinde çalışıyor. Bu da güzel bir gelişme" dedi. 
 
İLLER BANKASI'NDAN BORÇ ALINACAK
 
Malatya İl Genel Meclisi, sulama projelerinde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 10 milyon TL borç para alınmasını kararlaştırdı. 
 
İl Genel Meclisi Haziran Dönemi 4. toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Malatya genelindeki sulama projeleri ile ilgili rapor ve İl Özel İdaresi Norm Kadro değişikliği raporu, Temmuz dönemine ertelendi. 
 
SULAMA İÇİN 10 MİLYON TL BORÇ ALINACAK 
Meclis üyelerinin verdiği önergede, 2011 yılında sulama projelerinde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 10 milyon TL borçlanma ile ilgili teklif, oy birliği ile kabul edildi. Teklifte, borçlanma yoluyla alınacak olan kaynağın sadece İl Genel Meclisi'nin yapılması için karar aldığı sulama projelerinde kullanılması kararlaştırıldı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız